Bakanlık Et Fiyatlarını İthalat İle Düşürecek

Kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş için Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni hamle geldi. Yükselişin önüne geçmek ve fiyatları aşağıya çekmek için Bakanlık Et ve Süt Kurumu'na talimat verdi.
Bakanlık Et Fiyatlarını İthalat İle Düşürecek
Kayıt Tarihi: 17.01.2024 16:08 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:22
YAZI
A

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, '2024 Yılı Besilik Sığır İthalat Talimatı ve Teknik Kriterleri'ni yayınladı.

Et ve Süt Kurumu tarafından 2024 yılında 600 bin baş besilik erkek sığırın ithal edileceği belirtildi. 2023'te et fiyatlarını dengelemek için artırılan et ithalatı, 2024'te de devam edecek.


Besilerin Satış Fyatını Et ve Süt Kurumu Belirleyecek

Metinde, "2024 yılı için planlanan 600.000 (altıyüzbin) baş besilik erkek sığırın fiili ithalatı, bu talimatta belirtilen kurallara göre Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından gerçekleştirilecektir. İthal edilecek besilik sığırların satış fiyatı Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenecektir" ifadelerine yer verildi.


Dana Karkas Etin Kilogram Fiyatı

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin (UKON) her hafta açıkladığı verilere göre; dana karkas etin kilogram fiyatı haftayı 264,19 TL ile kapattı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler