Başbakan Çanakkale'de Konuştu:Çocukları Dersanalerinden Alın

Başbakan Erdoğan Çanakkale'de Gülen'in Zaman'a verdiği röportajlardaki o sözleri işte böyle eleştirdi.
Başbakan Çanakkale'de Konuştu:Çocukları Dersanalerinden Alın
Kayıt Tarihi: 18.03.2014 14:50 - Son Güncelleme: 17.05.2024 05:11
YAZI
A
 Başbakan Erdoğan Çanakkale'de Gülen'in Zaman'a verdiği röportajlardaki o sözleri sert bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan "İki ceketim var başka bir şeyim yok diyor. Nasıl iki ceket. Milyar dolarlar, rafineriler, tesbihler... Boynunu büküyor iki ceket diyor." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

CHP, 30 yıldır burada iktidarda. Ne yaptı Allah aşkına. Ben belediyecilikten geliyorum.  CHP yolsuzluktur, CHP yasaklardır, CHP hava kirliliğidir. Ben İstanbul'da CHP'den aldım belediyeyi. Hava kirliliği yüzünden maske dağıtıyordu  gazeteler. Taksim Gezi parkındaki gençler bilmez. Gençler bunu bilmez.

Orman Bakanım o zaman İSKİ Müdürümdü. Hava kirliliğini bitirdik. Benden önceki belediye başkanı 50 bin eve doğal gaz getirmiş. Ben göreve geldim. 4,5 senede 1 milyon eve doğalgaz ulaştırdım. Aradaki fark bu iş bilenin kılıç kuşananın. 

Doğalgaz yeni mi icad edildi. CHP niye yapmadın. MHP... sen CHP'nin yavrusu ile iktidar oldun sen niye yapmadın. Deprem oldu ondan diyorlar. Biz Van depremini yaşadık... 

KILIÇDAROĞLU'NUN EN DOĞRU SÖZÜ BU

Şimdi bu Kılıçdaroğlu ikide bir Hırsızdan başbakan olmaz diyor. En doğru sözü inanın bu. En doğru sözü bu. Niye? 4 yıldır genel başkansın niye başbakan olamıyorsun. Çünkü senden hırsızlık var. Sen SSK genel müdürüyken batırdın orayı. Benim jenerasyonum bilir. SSK hastaneleri ne haldeydi bu beyefendinin genel müdür olduğu zaman. Gidip şafak vaktinde kuyruğa girip numara alıyorduk. Bazen o gün muayene olamıyorduk. İlacı da sadece hastane eczanesinden alabiliyorduk. İniyorsun yarısı var ilacın yarısı yok. Şimdi böyle bir dert var mı? Kim halktan yana kim milletini seviyor. Biz Kanuni'nin torunuyuz. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya cihanda bir nefes sıhat gibi... Koskoca devleti bir sağlıklı nefese feda ediyor. Bunlar ise Rahşan Affı ile kurtardı.

YOLSUZLUKTAN KOVMUŞLARDI ADAY YAPTILAR

Kılıçdaroğlu geldi, yolsuzluk klasörü ile poz verdi. Kim için? Birisi için. Sonra ihraç ettiler onu. Şimdi o adamı büyükşehir belediye başkanı yaptı. Bunlar bu. Bizim iktidarımıza çamur atan Kılıçdaroğlu, soruyorum sana 12 yıl öncenin Türkiye'si ile şu andaki Türkiye bir mi?

İMF'ye borcumuz yok. Ödedik. Şimdi İMF bizden borç istiyor. Veren el alan elden üstündür. Bunlar milliyetçi. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? 27,5 milyar dolar dövizi vardı merkez bankasının. Şimdi 128 milyar dolar döviz rezervi var. Halep ordaysa, arşın Çanakkale'de. 

MOLOTOFLA TAŞLA CAMI ÇERÇEVEYİ İNDİRİYORLAR

Ah benim çiftçi kardeşim. %59 faizle kredi alıyordun. Şimdi %5. Esnaf... %46 ile kredi alyordun. Şimdi % 5. Bakın nereden nereye. Çiftçi köylü esnaf derdi yok. Sokaklara dökülüp molotofla taşla sopayla esnafın camını çerçevesini indiren milliyetperver olabilir mi? Yanında kim duruyor? Kılıçdaroğlu, gençliği kötü görme diyor. Ben gençliği senden çok severim. Elinde bilgisayarıyla kalemiyle defteriyle olan gençliği severim, hizmetkarı olurum. Tablet bilgisayar dağıtıyoruz. 163 bin dağıtık. 675 bin tablet bilgisayar ihalesi yapıyoruz. Ardından 10 milyon tablet bilgisayar geliyor. Tüm derslikler etkileşimli tahtalarla donatılacak. Bu bizim milletimizin hakkı değil mi? Bunu biz yapacağız. 

TEK MİLLET DİYORUZ

Şu ana kadar CHP'den yerele ya da genele ilişkin bir proje duydunuz mu? Şu planımız var dedi mi? Konuşmasının tamamına yakını ya yalan, ya takiye, ya fitne ya fesat. Şunu yapacağız de. Ama yok. MHP'den yerel genel sorunlara ilişkin öneri duydunuz mu? BDP'den proje duydunuz mu? BDP siyasal Kürtçülük yapıyor. MHP Siyasal Türkçülük yapıyor. CHP kumsalların partisiyim diyor. Biz 77 milyonun partisiyiz. Ve tek millet diyoruz.

Gökçeada diyorlar... Sabırlı olun. Ekonomide yatırım rantabl araziye yapılır. Parayı rastgele savurmayacaksınız. Kılıçdaroğlu istanbul'da büyükşehir belediye başkanı oldu. İkametini Kağıthane'ye taşıdı. Sordular Kağıttepe'de oturuyorum dedi. Kendine oy bile kullanamadı. Bundan başbakan mı olur. Kasetle geldi kasetle gidecek. Böyle bir durumu var.

İkinci ilkemiz tek bayrak. Rengi şehit kanı. Hilal bağımsızlığımız, yıldız şehit simgesidir.Bayrağa saygısı yok bakanların diyor. Sen bize bayrak dersi verme. Hakkari'de bir tane Türk bayrağı koyamadın mitingine. Biz de miting yaptık. Aynen buradaki gibi. Bu tablo neyse oradaki tablo da o.

Ben çocuklarıma daha ilk okulda bayrağı anlatırdım. Birgün baba okulda şiir okuma yarışması var. kimin şiirini okuyayım dedi. Ben de kızım Arif Nihat Asya'nın şiirini oku dedim. İşte Kılıçdaroğlu bizim bayrak anlayışımız bu.

Üçüncüsü tek devlet. Dördüncüsü tek Vatan. Rabia... Kılıçdaroğlu da bunu yapıyor ha... İçeriği farklı ama onu da öprenecek. Merak etmeyin.  AK Parti karşısında aralarında koalisyon yapıyorlar. Kim güçlü sen onu destekle. Ankara'da, İstanbul'da CHP'yi destekleyin. Hatta bir CHP milletvekili Ağrı'da HDP'yi destekleyelim diye twiit attı. Bunlar aday mı belirliyor yoksa saksı mı belirliyor. Ankara'da İstanbul'da CHP'yi destekleyeceksiniz. MHP'nin adayı saksı mı? Niye aday yaptınız? Kendi adaylarına hakaret ediyor. Kendi adaylarına seçmenlerine bile saygı duymuyor. CHP tarih boyunca seçim kazanmak için her yola başvurdu. Dini de istismar etti.

CHP HER YOLA BAŞVURUR

CHP'li bir aday İstanbul'da 99'luk tesbih dağıtıyor. Duymadınız mı? Bir istanbul ataşehir yapın o zaman. Cemaatler diyor CHP genel müdürü. İsmini bile bilmediği ilçede başörtülü aday çıkartmakla övünüyor. Düne kadar başörtüsü düşmanıydı. İkna odalarında kızlarmıza zulmedeni milletvekili yaptı. Şimdi ne diyor, başörtüsü sorununu ben çözdüm. Ufak at da güvercinler de yesin. Biz MHP ile berabe yaptık baş örtüsü düzenlemesini. Anayasa mahkemesine sen götürdün. Anayasa Mahkmesi reddetti. Referandumla çıkan anayasada İstanbul milletvekili danıştaya götürdü, danıştay reddetti. Şimdi başörtülü kızlarım istediği gibi okula gidiyor.

NİYE TÜRKİYE'YE GELMİYORSUN?

Şimdi Pensilvanya'daki kişinin dizinin dibine oturup eteğini öptüler. Şimdi CHP'yi genel müdür değil Pensilvanya yönetiyor. Savaş Ay soruyor Hz. Cebrail gelse parti kursa ben onun partisine bile oy vermem diyor. Bu ara yazarlığa başlamış Soruyorum bu itikadi bir meseledir. İnançla ilgili bir meseledir. Sen nasıl söylersin. Çünkü başörtüsü ile iligli de Kestane pazarında başka şey söylüyordu, 28 Şubatta farklı şey söyledi. Sizin kapılarınıza da gelen ablalara "sen benim kızımın örtüsüne el uzatan kişinin yanındasın, git partini kur" deyin. Vatanseverim diyor. Niye Türkiye'ye gelmiyorsun? Madem bu kadar sevenin var. Gel ne diyeceksen burada de. Niye gelmiyorsun?

Siyaset yapacasan gel yap. Benim polisimi, yargımı karıştırma. Benim bunlarla alakam yok diyor. Yapmadık iş mi bıraktınız. Gel benim külahıma anlat. Mahkeme kararı bile olsa Başbakanın, Cumhurbaşkanının, milletvekilinin telefonunu dinleyemezsiniz. Montaj da yaptılar, dublaj da yaptılar. Broşür dağıtıyorlar şimdi de. Aldatmak için her yol meşru. İnanmıyorsunuz biliyorum. Bunların ablaları var. Size de geliler... Bir kere gelince dehleyin gitsin. 12 gün kaldı. Kapı kapı dolaşıp inşallah bunlara gereken cevabı vereceğiz. Bizim abilerimiz, ablalarımız çok çalışacak. 

HERKES KONUŞMUŞ O SUSMUŞ MEĞER

Herkes konuşmuş... Pensilvanidaki zat susmuş. Susman buysa konuşmak ne. Ağzını açtı beddua etti. Ağzını açtı alufte dedi. Bir hoca efendinin bu tür işlerle alakası olur mu? Gece yarısı bir siyasinin ketenpereye alınma işi varmış. Bir dostunu aramış. Sen hoca mısın istihbarat şefi misin. Uygulamayı bırakın aklından geçirmesi bile tehlikedir. Televizyonlara konuştu. Bedelini bilemem. İki ceketim var başka bir şeyim yok diyor. Nasıl iki ceket. Milyar dolarlar, rafineriler, tesbihler... Boynunu büküyor iki ceket diyor. Pencere kenarında uyumuş... Uyuyabilir. Bugün nerede uyuduğu önemli. Güya Pensilvanya'ya inziva için gitmiş. Öyle diyorlar. Bakıyorsun inzivadayken emniyette yargıda çete kurmuş. Adeta istihbarat şefi. Sana ne siyasetten, spordan, alufteden, sana ne milletin telefonda ne konuştuğundan. İşte görüyorsunuz en yakın arkadaşları televizyonda neler anlatıyor. 30 yıl yanında olanı 15 yıl dinletmiş. Niye diye soruyorlar nereye gittiğini bilmem lazım diyor. Şu hale bak.  CHP ile bunların işbirliğinden hayır çıkmaz. İşverenle, sokaktaki terörist ile işbirliği ile hayır çıkmaz. 30 martta sandıkta kirli ittifakın hesabını siz soracaksınız. İdeoloji değil eser siyasetine oy verin.

DERSHANLERİNDEN ALIN ÇOCUKLARI

Devletin okulları bize yeter. Cumartesi pazar ücretisiz takviye kurslarına talimat verdim bakanlığa. Dershanelerinden alın yavrularınızı. Yurtlarında okuyup atılan varsa valiliğe, kredi yurtlara, milli eğitime müracaat edin. Orayı kapatırız. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinden daha güçlü bir devlet tanımıyoruz. Yurtlar yetmedi değil mi icabında sosyal tesislerimizde, otellerde misafir ederiz. 

ÇANAKKALE BOĞAZ KÖPRÜSÜ MÜJDESİ

Çanakkale bizim manevi başkentimiz. Yüreğimiz burada atıyor. Her aileden, her köyden bir yiğidin ebedi istiratgahı... Tarihimizin en önemli zaferini burada yaşadık. Çanakkale boğaz köprüsünü kapsayan Tekirdağ-Balıkesir otoyolunun alt yapısını başlattık.

Bir dakika? İlahiyat kapalı mı? İnşaat bitti, akademisyenler de var. Hiç endişeniz olmasın takipcisi olacağım.

Bu otoyol, İstanbul için çok önemli. Proje kapsamında 30 köprülü kavşak, 5 tünel, 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak. Tekirdağdan geçip çanakkale boğazına, oradan da balıkesir'e bağlanacak.

Buradan Çanakkale Boğaz Köprüsü ihalesinin müjdesini veriyorum. Önümüzdeki yılın başında yapacağız. Çanakkale bu dev projeyle de şaha kalkacak. Bakını bunlar biirinciye de karşı çıkmıştı. İkinci köprüye de... Üçüncüsüne de karşı çıkmışlardı. Allahtan Marmaray denizin altından gidiyor. Bunlar karşı çıktılar ama eylem yapamadan bitirdik biz. Geçen sis oldu. Günde 300 bin kişi taşıdı marmaray. Biz halka hizmeti hakka hizmet diye gördük. Bu millete bu yakışır dedik. Şimdi biraz daha güneyinden iki katlı bir tüp geçit yapıyoruz. Ondan da otomobiller geçecek. 3. köprünün de ortasından tren geçecek. CHP'nin aklı bunu alır mı? Alamaz. 

BÖYLE YOLSUZLUĞA CAN KURBAN

Üçüncü havaalanını yapıyoruz. Buna da karşı çıkmışlardı. Cebimizden bir kuruş para çıkmıyor. Yüklenici firma yapıyor biz en az isteyene veriyoruz ihaleyi. 46 milyar dolar. Devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor. Utanmadan yolsuzluk var diyor. Böyle yolsuzluğa can kurban. Biz millete sevdalıyız. 79 senede 83 tünel yapıldı. Biz 12 senede 123 tünel yaptık.

30 yıldır Çanakkale aynı elde. Bir atık su tesisini bile yapamadılar. Boğaza atık su vermeye devam ediyorlar. Kirletiyorsunuz. Otopark meselesi... Ne olacak. Genel Müdürleri Sakarya'da miting yapıyor. AK Partili Sakarya belediyesi bir tane otopark yapamadı diyor. Enteresan olan ne biliyor musunuz? Mitingi yaptığı meydanın altı otopark. Bundan bile haberi yok. 7 tane AK Partili beldiyeleri alacağız diyor. AK PArtili Mersin belediyesini kazanacağız diyor o belediye CHP'li. Ne yaptığının bile farkında değil. Ben bu Çanakkale için bir arkadaşımı feda etmeyi göze aldım. Üç dönem benimle beraber parlamentoda yoğun çalışmalar yapan Mehmet Daniş kardeşimi size feda ettim.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler