Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Konya'da

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, imam hatipler insanın dinini öğreneceği yerler olması bakımından el üstünde tutulması gerekirken, her zaman birtakım odakların hedefinde olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Konya'da
Kayıt Tarihi: 18.06.2014 14:29 - Son Güncelleme: 14.05.2024 20:27
YAZI
A
 


"Din Öğretiminde Kalite, Yüksek Din Öğretimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştaya katılmak üzere Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ilk olarak Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nı ziyaret etti. Burada imam hatipler konusunda açıklamalarda bulunan İşler, imam hatip meselesinin Türkiye’de 1948’den itibaren hayata geçirilmiş bir proje olduğunu ifade etti. Türkiye’nin siyasi hayatına bakıldığında her darbeden sonra okların hep imam hatiplere yöneltildiğini kaydeden İşler, “İmam hatipler hep budanmıştır, kapatılmıştır. Dolayısıyla ben de 1971 muhtırasından sonra imam hatibe gidemeyen nesildenim, ortaokulda okudum. Daha sonra yine 28 Şubat’tan sonra da budandı orta kısımları kapatıldı. İmam hatiplerdeki öğrenci sayısı neredeyse onda bire kadar düştü. Sonradan biz 4+4+4 yasasından sonra yeniden imam hatiplerde canlanma oldu. Aslında imam hatiplere olan ihtiyaç nereden kaynaklanıyor? İnsan evladına dinini doğru düzgün öğrensin, kuran eğitimi alsın, biraz İslami ilimler konusunda eğitim alsın gayesiyle yapılan bir eğitim. Dolayısıyla Türkiye’de en sağlıklı dini eğitimin alındığı yerler imam hatip okulları, imam hatip liseleridir. Bu bağlamda aslında el üstünde tutulması gerekirken maalesef birtakım odakların her zaman hedefinde olmuş ve her zaman kötü gözle bakılmış, dışlanmış, ötekileştirilmiş kurumlardı” dedi.



“KIYAMET KOPMADI”

Türkiye’nin artık imam hatip mezunu bir Başbakanı olduğunu belirten İşler, “İmam hatip mezunu bakanlarımız, milletvekillerimiz var. Bugün Türkiye’de geçmişte sorun olan pek çok husus sorun olmaktan çıktı. Bir normalleşme yaşıyoruz. Özellikle öğrencilerin başörtüsü konusunda yıllarca çektikleri bir zulüm vardı. Bunların hepsi çok şükür üniversitelerimizde çözülmüş oldu. Üstelik kamuda da başörtüsü serbest hale geldi. Ve Türkiye’de hiçbir sıkıntı da olmadı, kıyamette kopmadı. Ama birileri sürekli bunlar yapılırsa Türkiye’de laiklik elden gider, Türkiye din devletine döner şeklinde kampanyalarla maalesef ülkeyi gerdiler. Ama bugün çok şükür normalleşmeleri yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi bizim inşallah 2023 hedeflerimiz arasında Türkiye’yi ileri demokrasiler seviyesine çıkarma hedefimiz var. Türkiye’yi bölgesinin tam ve ileri demokrasiyi yakalamış bir ülkesi haline getireceğiz” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler