Berkin Elvan'ın ölümünü bahane eden gruplar sokakları savaş alanına çevirdi

Gezi olaylarında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından, polisle çatışmaya giren gruplara müdahale edildi.
Berkin Elvan'ın ölümünü bahane eden gruplar sokakları savaş alanına çevirdi
Kayıt Tarihi: 13.03.2014 08:16 - Son Güncelleme: 28.04.2024 07:24
YAZI
A
 Berkin Elvan'ın cenazesiyle birlikte Şişli'ye gelen kalabalık grubun, taksim meydanı yönünde ilerlemeye başlamasıyla emniyet kuvvetleri tarafından biber gazı ve tazyikli su ile müdahale gerçekleştirildi. Burada başlayan olaylar yurt geneline yayıldı. 


EYLEMCİLER POLİSLE ÇATIŞTI

Gösterilerde barikatlar kurup ateş yakan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Sapan ve havai fişek kullandıkları gözlenen protestocular aynı zamanda kaldırım taşlarını sökerek polisle çatıştı. Yurt genelinde sokaklar büyük zarar gördü.

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Gösteriler gece boyunca devam etti. Tunceli'deki müdahele sırasında kalp krizi geçiren bir polis memuru şehit oldu.

ANKARA

Ankara'da Güvenpark'ta toplanan grup, Atatürk ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarını trafiğe kapattı. Polis, gruba dağılıp yolu trafiğe açmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Barosu avukatları cübbelerini giyip, ellerinde ekmek ve Berkin'in fotoğraflarıyla Adliye'den Kızılay'a kadar yürüdü. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı

Dağılan gruplar ilerleyen saatlerde yeniden bir araya geldi. Akşam saatlerinde ise gerginlik, Tunalı Hilmi ve Kenndy Caddesi'nde devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde grup dağılırken kurulan barikatlar polis tarafından kaldırıldı. Öte yandan, Tunalı Hilmi, Libya ve Dikmen caddelerinde gösteri düzenleyenlere de güvenlik güçlerince müdahale edildiği belirtildi. Kentte gün boyu yaşanan olaylarda 10 kişi yaralandı. Yapılan açıklamada 97 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlardan 57'si serbest bırakıldı.

İZMİR

KESK, DİSK, TMMOB, bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu üyeleri, Berkin Elvan'ı anmak için Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplandı. CHP'li milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu kişiler alandan ayrılacakları sırada, oturma eylemi yapmak için İzmir Valiliği ve tarihi Saat Kulesi'nin bulunduğu alana yürüyüşe geçen grubu polis durdurdu. Geçişe izin vermeyen polis, dağılmaları yönünde ikazlarına uymayan gruba TOMA'lardan tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahaleye grubun da taş ve sopalarla karşılık vermesi üzerine, polis biber gazı da kullandı.

TUNCELİ

Tunceli'de Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde buluşan lise öğrencileri, "Berkin Elvan Ölümsüzdür" yazılı pankart açarak Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdü. Oradan yeniden Cumhuriyet Caddesi'ne dönen grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından yolu çift taraflı, barikatlar kurarak trafiğe kapatan yaklaşık 3 bin kişilik grup Şehit Nahit Bulut polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında bulunanlar, polis merkezini taş yağmuruna tutup, önlem için bekletilen TOMA ve zırhlı araçlara da molotof kokteyli attı. Polis, saldırganlara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede cadde savaş alanına dönerken, çevre atılan gaz bombasının dumanları altında kaldı.

MERSİN

Forum AVM önünde toplanarak yolu trafiğe kapatan grup, GMK Bulvarı istikametinden İnönü Bulvarı'ndaki AK Parti Yenişehir ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Burada önlem alan güvenlik güçlerine taş ve havai fişek atan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Gösteriler sırasında 23 gösterici gözaltına alındı. Göstericilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren bazı vatandaşlarla polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

KOCAELİ

Cumhuriyet Parkı'nda toplanan grup, hükümet aleyhine slogan attı. Uyarılara rağmen dağılmayan eylemcilere, TOMA ve panzerlerden su sıkılarak müdahale edildi. Müdahale sırasında biber gazı da kullanıldı.


ESKİŞEHİR

Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan ve yürüyüşe geçen grup, Kurtuluş Mahallesi Yunusemre Caddesi'ne geldi. Burada önlem alan polis, grubun geçişine izin vermedi. 2.5 saat boyunca süren gerginlik sırasında polisin tazyikli su ve biber gazıyla yaptığı müdahaleye göstericiler havai fişek ve taşla karşılık verdi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler