Beyşehir’de Çiftçiye Ucuz Tohum İmkanı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, tarımla uğraşan çiftçiye ucuz tohum imkanı sunuluyor.B
Beyşehir’de Çiftçiye Ucuz Tohum İmkanı
Kayıt Tarihi: 05.12.2014 14:19 - Son Güncelleme: 25.04.2024 18:59
YAZI
A
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, tarımla uğraşan çiftçiye ucuz tohum imkanı sunuluyor.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, oda olarak üreticiye uygun fiyatlarla tohum imkanı sunmaya da başladıklarını söyledi. Beyşehir Ziraat Odası’nın TİGEM Tohum Bayisi olarak faaliyet göstermeye başlamasının ardından tarımsal faaliyetlerde bölgede bulunan çiftçilere daha uygun fiyatlarla tohum edinme fırsatı sunduklarını dile getiren Metli, “Beyşehir’de bu konuda hayli ilerleme kaydettik. Ayrıca, tohum satışları ile birlikte değişik çeşitleri çiftçimizle buluşturduk, denemelerini yapmalarını sağladık. Çiftçimiz en iyi verimi elde edeceği ürünü deneyerek tarım alanlarında kullanmaya başladı. Bununla birlikte bölgemizdeki ekili alanlarda çiftçimizin elde ettiği verimde de artış oldu. Dolayısıyla çiftçimizin yüzü güldü” dedi.

Beyşehir’de genelde hububat üreticisinin makarnalık buğday üretimiyle bilindiğini ancak sundukları imkanlarla unluk buğday ekiminin de yaygınlaşmaya başladığını aktaran Metli, şu bilgileri verdi:

“Bundan sonra unluk buğday üretimi bölgemizde daha da artacak. Böylece çiftçimizin daha iyi gelir elde etmesi sağlanmış olacak. Yüksek rekolte sağlayan çeşitlerin kullanımı konusunda bayağı mesafe kat ettik. Ziraat odamızdaki depolarımız çiftçimizin yoğun ilgisi üzerine sürekli boşalıp doluyor. Çiftçimizin talep ettiği ihtiyacı olan her neyse bir çuval dahi olsa bulup getiriyoruz. İşini görmeye çalışıyoruz. Bu oda zaten çiftçinin kendisi. O yüzden bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte tohumculukta bölgemizde daha iyi noktalara geleceğimizi umut ediyoruz. Odamızda bölgemizde en çok yetiştirilen tohumların yanı sıra üreticimize her türlü katı ve sıvı gübre, ot ve haşere ilacıyla mücadele ile ilgili zirai ilaçların satışıyla da hizmet vermeye çalışıyoruz.”
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler