Beyşehir’de Hayvan Nakli Kursu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Kurban Bayramına sayılı günler kala hayvan nakli trafiği hareketlilik kazanırken, artan denetlemeler üzerine cezai müeyyidelerle karşılaşmak istemeyen nakliyeci ve besiciler düzenlenen kurslara katılıyor.
Beyşehir’de Hayvan Nakli Kursu
Kayıt Tarihi: 24.09.2014 06:14 - Son Güncelleme: 01.05.2024 14:09
YAZI
A
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Kurban Bayramına sayılı günler kala hayvan nakli trafiği hareketlilik kazanırken, artan denetlemeler üzerine cezai müeyyidelerle karşılaşmak istemeyen nakliyeci ve besiciler düzenlenen kurslara katılıyor.

‘Hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması’ kapsamında açılan sürücü, bakıcı, nakliyeci ve celeplik belgeleri kurslarında salonları dolduran nakliyeci ve besiciler verilen 2 saatlik eğitimlerle hayvanları başka yerlere nakledebilme yeterliliğine sahip oluyor. İlçede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde açılan kurslara nakliyeciler ve besiciler yoğun ilgi gösteriyor.

Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açtığı kurslara 150’ye yakın kursiyer katıldı. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 2 saat süreli kursa katılıp sertifika almak için kayıt müracaat masasında sıraya girenler, yapılan sınavlar sonunda başarı göstermeleri halinde belgelerini almaya hak kazanıyor.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, kurban bayramının yaklaşması ile birlikte kurbanlık hayvan nakillerinin de başladığını hatırlattı. Hayvan nakillerinin yapılabilmesi için nakliyesini yapan sürücülerin hayvan nakil belgesine sahip olması gerektiğini anlatan Karşıyaka, ayrıca sürücü bakıcı ve celeplik belgelerinin de araçlarda bulundurulmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Bu belgelerin olmaması halinde hayvanların nakledilemeyeceği uyarısında bulunan Karşıyaka, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün kurslar konusunda ilçelere yetki devri yapmasının ardından bu eğitimleri Beyşehir’de de vermeye başladıklarını, kurslara Beyşehir’in yanı sıra çevre ilçeler olan Hüyük, Seydişehir ve Derebucak ilçelerinden de yoğun bir katılım olduğunu söyledi.

Kursların başladığı anlarda müracaat sayısının 140’a ulaştığını, eğitim sırasında bile başvuru almayı sürdürdüklerini, bu sayının daha da artmasını beklediklerini dile getiren Karşıyaka, “Bu kurslarda vatandaşlarımıza hayvan nakilleri esnasında araçlarda olması gereken şartlar nedir, bakıcıların da nelere dikkat etmeleri gerekir, hayvanların sağlıklı, refah içerisinde nakledilmesi için neler lazım, bu gibi konularda kursiyerlerimizi bilgilendiriyoruz. Buradaki asıl amaç; hayvanların eziyet çekmeden sağlıklı bir şekilde gidecekleri illere nakledilebilmesidir” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler