Bülent Arınç'tan Çözüm Süreci Açıklamaları

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Demirtaş'ın kendisiyle ilgili sözlerine cevap verdi. Arınç, 20 günlük gecikmenin sırrını sordu, Demirtaş'ı suçladı.
Bülent Arınç'tan Çözüm Süreci Açıklamaları
Kayıt Tarihi: 02.03.2015 15:58 - Son Güncelleme: 27.04.2024 16:04
YAZI
A
 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a çok sert sözlerle yüklendi. Demirtaş'ın birilerinin yeni projesi olduğunu söyleyen Arınç, Demirtaş'ın egosu nedeniyle çözüm sürecinin önündeki en büyük sorun olduğunu iddia etti.

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Arınç'ın açıklamalarından bazı başlıklar;

Merhum Yaşar Kemal'a Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten üzgünüz. Bu yaşına çok şey sığdırmış bir isimdi. Övüneceğimiz şey Nobel'e aday gösterilmesi değil, kitaplarından, oradaki hikayelerin yaşatmış olmasıdır.

Halkımızın kardeşliğini özleyen birisiydi. Büyük bir kayıptır. Yeri dolmayacaktır. Eserlerinden dolayı minnetlerimizi sunuyoruz.

Erbakan Hocamızı yine rahmetle anıyorum. Özellikle yanında siyaset yapmış bir evladı olarak, şahsen ondan çok şey öğrenmiş bir isim olarak şükran borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tekrardan milletimizi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Bildiğiniz gibi Cuma günü, önemli projelerin tanıtımı yapıldı. Cumartesi günü önemli bir açıklalama yapıldı. Bakan arkadaşlarımızda kendi çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

Sayın Akdoğan yurtdışında olduğu için vekalet eden arkadaşımız gerekli bilgileri verdi.

Müslümanların Avusturya'da kazandığı hakların zarar görmemesini sağlayacak siyasi gelişmeleri önlemek için gerekli çalışmalarında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil önemli bir çalışlayı başlatılacaktır.

Adalet Bakanlığı'nın önümüzdeki dönem yapılacak yargı düzenlemeleri görüşüldü. Bunlara ilişkin bir çalışmayı Sayın Bakanımız, görevden ayrıldıktan sonra yerine gelecek bakanımız takip edecektir.

Lütfü Elvan'da iki önemli konuda açıklama yapmıştır. Uzay Sanayi ile ilgili önemli bir çalışma Bakanlar Kurulu'na sunulmuştur. Yüksek Hızlı Trenler, tüneller ve bu konudaki yürütülen çalışmaları ortaya koydu. Ulaştırma konusunda Türkiye çağ atlayan bir ülke olacaktır. Bildiğiniz gibi İstanbul Boğazı için önemli bir proje açıklanmıştı. Bunlar çok önemli gelişmelerdir.

Çözüm süreci ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Başbakanımız da ve bakanlarımız da görüşlerini dile getirdiler. Benim burada tekrar etmem ne kadar doğrudur bilemiyorum. Sorularınıza geçeyim orada cevap vermiş olayım.

- Özellikle önemli açıklamanın hemen ardından HDP liderinin de bir açıklaması oldu. Hükümet olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Sayın Demirtaş'ın sizinle ilgili istifa çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Yine Pervin Buldan'ın sizinle ilgili attığı tweeti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da 10 maddelik bir açıklama yaptı. Özeti şudur: PKK kongresini toplayacak ve silah bırakma konusunda çağrı yapacaktır. Bu her iki tarafça makul olduğuna göre bunu açıklamada bu süreçte önemli bir konudur.

2013 yılının Nevruz ayında da Öcalan'ın buna benzer bir açıklaması yapılmıştı. Daha sonra çekilme sürecinin başlayacağı ifade edilmişti. İki yıl sonra yine bu noktaya gelindi. 2 yıllık bir geçikme sonrası bunlar yaşanmış diyebiliriz.

Çok büyük terör olayları yaşanmadı. Biz bunları olumlu gördük. Bunun yanında kamu güvenliğini bozan bazı hadiseler yaşandı. Mahalleleri kurtarılmış bölge ilan etmek, toplumsal olaylar da diyemeyeceğimiz bir süreç yaşandı.

Önce kamu güvenliği esastır, bu konuda hiçbir tehdit bizim için çözüm süreci vardır diyemeyiz. Terör eylemleri mutlaka bitecektir ancak o zaman çözüm süreci konuşulabilir. Elinde silahlarıyla yol kesenlerin, TOMA'ların içerisine atılan molotoflarla polisi yakanlarla gelip çözüm sürecini oturup konuşuruz diyemeyiz.

HDP legal bir partidir. Çözüm sürecinde bizim partnerimizdir. Müşterek bir çalışmayı hepimiz arzu ederiz. Bu HDP milletvekillerinin çoğuyla iyi bir ilişkimiz olduğunu bilmelidirler. Çözüm sürecini 6 yıldır en çok savunan insanlardan biriyim. Çünkü terörün sona ermesi bizim hedefimizdir. Ama birilerinin ümit ettiği gibi çözüm süreci çözülme süreci değildir. Onun anayasal haklarının en yüksek oranda tanınmasını isteriz. Bana bağlı kurumlarda, bugüne kadar yapılan herşeyi görüyor ve takdir ediyor. Hepsinden övgü gördüm.

Onlara iki cümleyle cevap vermek istiyorum. Açıklamada üç milletvekili var. Onlara teşekkür ediyorum. Görüşmeye gidip de bir daha gidemeyenler de vardır. Neden gidememişlerdir, hangi sebeplerden dolayı olmuştur bunları ben bilirim. Çok özel bilgilere de sahip olan insanım ben.

Demirtaş, çözüm süreci konusunda olumlu bir noktaya gelmesini isteyen bir isim değildir. Dilerim ki bu süreci baltalayacak bir isim olmasın. Bu proje için çalışanlar var. Hangi projenin kimler tarafından parlatıldığını az çok tahmin edebilirim.

Düşünebiliyor musunuz? AK Parti'nin kuruculuğunu yapan bir insan Suriye'yi ziyaret edebiliyorlar. Yine AK Parti'de ikinci adamlıktan da bahsedebiliriz. Bir proje var. Bu proje içerisinde birileri büyütülebilir birileri de küçültülebilir. Büyük bir siyasetçi olabilir ama en büyük sorunu egosudur. Bugüne kadar çözüm sürecinde hangi sorun çıkarsa bunun sebebi Demirtaş'tır.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler