İYİ Parti Kurultaya Gidiyor: Akşener Çekildi 4 İsim Aday

Seçimlerde yüzde 3,77 oy alan ve 81 ilden yalnızca Nevşehir’de seçimi kazanan İYİ Partide gerginlik hakim. Partide istifalar sürerken, Genel Başkan Meral Akşener kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Kurultay kararının ardından partide aday enflasyonu yaşanıyor.
İYİ Parti Kurultaya Gidiyor: Akşener Çekildi 4 İsim Aday
Kayıt Tarihi: 08.04.2024 20:15 - Son Güncelleme: 29.04.2024 21:36
YAZI
A

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kurultay kararını verdi. Akşener, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, tek gündemle toplanacak olağanüstü kurultayda genel başkanlığa adaylığını koymayacağını duyurdu.

Akşener açıklamasında, "Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin ne de 2028 hesapları kovalayan birtakım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye'nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim" dedi.

Akşener'in aday olmayacağı kurultayda şu ana kadar 4 isim aday olduğunu duyurdu. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ve TBMM Grup Başkanı Koray Aydın genel başkanlık için adaylığını açıklayan isimler oldu.

Öte yandan Ankara Milletvekili ve Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun da Genel Başkan adayı olacağı iddia ediliyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler