Büyükşehir Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların sorun yaşamaması için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı.
Büyükşehir Bayram Hazırlıklarını Tamamladı
Kayıt Tarihi: 16.08.2012 13:25 - Son Güncelleme: 12.05.2024 08:00
YAZI
A
  Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı’nın huzur içerisinde geçirilmesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilerek, “Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, vatandaşların mezarlık ziyaretlerinde rahat ve huzuru için temizlik çalışmalarını yaptı ve güvenlik tedbirlerini artırdı. Mezarlık ziyareti yapmak isteyenler, Konya’daki 109 mezarlıktaki tüm verilerin bulunduğu Mezarlık Bilgi Sistemi’ni internet üzerinden ve büyük mezarlıkların girişindeki kiosklardan görebiliyor. Bayram süresince Pazar tarifesi uygulaması ile hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.



Otobüs ve tramvaylar bayramın ilk 2 günü ücretsiz olarak hizmet verecek. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için Alo 185’i veya 221 61 00 numaralı telefonu arayabilecekler. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da, Ramazan Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram öncesi tüm birimler 24 saat görev başında olacak. Bayram tatili süresince Otogar ve Çevre Zabıta Amirlikleri’nde 24 saat; Mevlana Müzesi çevresinde 08.00 - 19.00 arası, şehir merkezinde 08.00 - 24.00 arası hizmet verilecek.

Zabıta ile ilgili şikayetler için 265 01 93 no’lu telefon aranabilecek. Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Daire Başkanlığı; Aydınlık, Meram, Karatay ve Bosna Hersek Grup Amirlikleri’nde çalışmaya devam edecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 110 no’lu telefona bildirebilecekler. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde de bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi 100 Günde 200 Proje etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Kültürpark Akşamları, bayramda da devam edecek” denildi.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler