Çeçenistan’dan Konyalı İş Adamlarına Davet

Çeçenistan Başbakanı Ruslan Edelgeriyev, Konyalı işadamlarını ülkesine yatırıma davet etti.
Çeçenistan’dan Konyalı İş Adamlarına Davet
Kayıt Tarihi: 25.09.2014 11:07 - Son Güncelleme: 10.05.2024 00:12
YAZI
A
Çeçenistan Başbakanı Ruslan Edelgeriyev, Konyalı işadamlarını ülkesine yatırıma davet etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Konya’ya gelen Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev, Konya Ticaret Odası’nı (KTO) ziyaret etti. KTO Başkanı Selçuk Öztürk tarafından karşılanan heyetin ziyaretinde, Konya’nın sosyoekonomik yapısını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Konya’nın coğrafi konumu ile Türkiye’nin merkezinde yer aldığı, ulaşım alt yapısı ile gelişimini artırdığı belirtildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Çeçen heyetin Konya programı dolayısıyla Konya ve Çeçenistan arasında ikili işbirliğinin artacağını ifade etti. Öztürk, “Türkiye son 12 yılda büyük bir ekonomik gelişim içindedir. Bu gelişim ülkemizi bölgemizde ön plana çıkarmaktadır. Konya, Türkiye ortalamasının üzerinde büyümesiyle ülke ekonomisini sırtlayan şehirlerden biridir. Konya Ticaret Odası olarak iki ülke arasında gelişecek işbirliği için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.

Konya’da samimi bir ortamda karşılanmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirten konuk Başbakan Edelgeriyev ise, Çeçenistan ve Rusya’nın Türkiye için bir pazar olduğunu ve bu konuda ortak güzel çalışmalar yapılabileceğini düşündüklerini söyledi. Türkiye programında özellikle Konya’yı görmek istediğini ifade eden Başbakan Edelgeriyev, “Burada yaptığımız ziyarette Konya ekonomisini yakından tanıma fırsatı bulduk. Konyalı yatırımcıların ülkemizde yatırım yapmalarını bekliyoruz. Hükümet olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.




Konuşmaların ardından KTO Başkanı Selçuk Öztürk, günün anısına Başbakan Edelgeriyev’e hediyeler verdi.

Daha sonra Konya Ticaret Borsası’nı (KTB) ziyaret eden Çeçenistan heyeti, elektronik satış salonu ve BorsaKonya elektronik platformunu inceledi. KTB Başkanı Uğur Kaleli, “Konya’nın büyük tarımsal potansiyeli var. Tarımla üretim kadar tarımsal ticarette de işbirliği yapmak istiyoruz. Tarım artık yerel düşünülmeyecek kadar büyük bir sektör haline geldi” diye konuştu.

EDELGERİYEV, KONYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ GEZDİ

Ziyaretleri kapsamında Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) de gezen Çeçen Başbakan Ruslan Edelgeriyev, Konyalı sanayicileri Çeçenistan’a yatırıma davet etti. Aynı zamanda Konya Sanayi Odası Başkanı olan Memiş Kütükcü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette misafir heyete Konya sanayisi ve ekonomisini anlatan bir sunum yapıldı. Konya’da öne çıkan otomotiv yan sanayi, makine imalat sanayi, ayakkabı, tarım ve tarımsal sanayi gibi sektörler hakkında bilgi veren Memiş Kütükcü, şehirdeki en büyük OSB olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin üretim merkezi haline geldiğini ve bölgenin her geçen gün büyümeye devam ettiğini söyledi. Kütükcü, “Genişleme alanları ile birlikte toplam 23 milyon metrekareye ulaşan KOS, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biridir. Bölgede şu anda 484 firma 40 farklı sektörde faaliyet göstermekte olup, 30 binden fazla istihdam gerçekleştirmektedir” dedi.

Sunumunun ardından heyetle birlikte bazı fabrikaları gezen Çeçenistan Başbakanı Ruslan Edelgeriyev, bölgeden oldukça etkilendiğini anlatarak, “Burada Konya’nın üretim gücünü gördük. Aynı zamanda kendimizi bir kültür merkezini gezer gibi hissettik. Çeçenistan, Rusya’ya açılan bir kapı. Konya ile her alanda işbirliği yapılabiliriz. Konyalı sanayicileri Çeçenistan’a yatırıma davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Çeçenistan heyetinde Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov ve Tarım Bakanı Musa Dadaev de yer aldı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler