Davutoğlu: Sonuna kadar yanınızdayız

Arap Ligi Genel Sekreteri ve Dışişleri Bakanlarıyla birlikte Gazze’ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistinlilere, “Bu mücadelede sonuna kadar yanınıza olacağız” mesajını verdi.
Davutoğlu: Sonuna kadar yanınızdayız
Kayıt Tarihi: 20.11.2012 19:47 - Son Güncelleme: 14.04.2024 22:07
YAZI
A
 Hamas lideri İsmail Haniye’nin de katıldığı toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu sözlerine, “Bu tarihi ziyareti tertip ettikleri için her şeyden önce Arap Ligi’ne teşekkür ediyorum. Bugün biz kendi evimizdeyiz ve kendi ailemizin sıkıntılarını paylaşmak üzere buradayız. Size Türkiye’den Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’den, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Türkiye’deki 75 milyon kardeşimizden selam ve mesajlar getirdim” ifadeleriyle başladı.

Türkiye’nin, Filistin’in verdiği mücadelede daima yanında olacağını söyleyen Davutoğlu, “Filistinli kardeşlerimize, Gazze’deki, Batı Şeria’daki ve tabi Doğu Kudüs’teki kardeşlerimize mesajımız şudur:

Ne olursa olsun, hangi baskı ve zulüm olursa olsun sizlerle dayanışmamız bitmeyecektir. Sizler sadece kendi onurunuz için değil, hepimizin onuru, bütün insanlığın onuru için mücadele ediyorsunuz. Allah ve bütün insanlık şahit olsun ki bu mücadele de sizi yalnız bırakmayacağız.


Acılarınız acımızdır. Kaderiniz kaderimizdir. Geleceğiniz geleceğimizdir. Bilin ki dökülen her kanın acısı Anadolu’daki 75 milyon insanın yüreğinde büyük yaralar açmaktadır. İnşallah bu işgal bitene kadar, Kudüs de özgürlüğüne kavuşana kadar, bu mücadelede yanınızda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler’e de bir mesaj iletmek istediklerini ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “İkinci mesajımız, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler’edir. Bizler, Arap Ligi’nin değerli Genel Sekreteri, değerli Dışişleri Bakanları ve Türk Dışişleri Bakanı olarak buraya gelerek uluslararası topluma şu mesajı iletmek istiyoruz:

Sizler İsrail’in bu zulümlerine sessiz kalabilirsiniz ancak Gazze’nin İsrail tarafından bir açık hava hapishanesi haline dönüştürülmesine izin verilmemelidir” dedi.

Davutoğlu, Türkiye’den Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara gemisinde, İsrailli güçlerin saldırısı sonucu hayatlarını kaybedenleri de hatırlayarak, “Burada, bu insanlık dışı ablukayı kaldırmak için canlarını feda eden Mavi Marmara şehitlerine de selam olsun diyorum” dedi.

İsrail’in işgali sona erene kadar bütün İslam Dünyası’nın ve Türkiye’nin, Filistin’in arkasında olacağını bir kez daha vurgulayan Davutoğlu, “Biz hep beraber bütün bir insanlık alemi olarak; Arap Dünyası, İslam Dünyası ve Türkiye olarak hep beraber bu abluka kalkana kadar omuz omuza mücadele edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Davutoğlu, “Son olarak şunu da söylemek isterim ki; Filistinli kardeşlerimiz, Gazzeli kardeşlerimiz bilsinler ki karanlığın en yoğun olduğu gece anı aynı zamanda sabahın en yakın olduğu andır. Sabah yakındır. Özgür günlere uyanacağınız sabahta da beraber olmak üzere, sizleri Allah’a emanet ediyoruz” dedi.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler