Davutoğlu'ndan Diyarbakır'da Barış Güvercini

1 Kasım erken seçimlerine 3 gün kala Diyarbakır'da halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun gündeminde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı.
Davutoğlu'ndan Diyarbakır'da Barış Güvercini
Kayıt Tarihi: 29.10.2015 15:39 - Son Güncelleme: 28.04.2024 06:20
YAZI
A
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisi tarafından Diyarbakır'da düzenlenen mitinginde halka hitap etti. Konuşmasına başlamadan önce eşi Sare Davutoğlu ile barışı simgeleyen beyaz güvercin uçuran Başbakan'ın öne çıkan sözleri:

Bu zor günleri birlikte geçeceğiz huzurumuza kast eden kim olursa olsun adalete hesap verecek. İnsanları katledenler mutlaka hesap verecekler. 

Buradan sesleniyorum bu terör saldırıları karşısında başımız dik durduk ve aynı gerçeği söyledik. Hep kınadık ve lanetledik. Bütün demokrasi şehitlerine rahmet olsun. 

Ankara'da o terör eylemi olduğunda bütün devlet kurumlarını harekete geçirdik ve oradakileri kurtarmaya çalıştık ve oradaki insanların kanı yerdeyken bu Eş Başkan döndü, 'Katil devlet' dedi. Bizi katillikle suçladı. Diyarbakırlılar, bizi tanırsınız. Siz bizden hiç kardeşlik dışında söz duydunuz mu?

Biz daima adaletin, özgürlüklerin yanında olduk. Her türlü yasakla mücadele ettik. 

Hiçbir örgüte, cinayet şebekesine asla farklı bakmadık. Terör kimden gelirse gelsin, insanlık suçudur. 

"DEMİRTAŞ MEDENİ KARDEŞİMİZİN KATİLLERİNE KATİL DİYEMİYOR"

Bu terör saldırıları karşısında biz her zaman başımız dik durduk. HDP'ye, CHP'ye saldırı olduğunda da hep kınadık. Dün kardeşimiz şehit edildi, ne CHP'den bir taziye var, ne MHP'den ne de CHP'den var. Her fırsatta devlete katil diyen Demirtaş, dönüp de Medeni kardeşimizin katillerine katil diyemiyor. Biz nasıl her saldırı karşısında, bu saldırıları kınadıysak, onlar da kınasınlar. Eğer kendilerine yapılırsa hemen mağdur durumunda istismar ederler. Bu ülkenin istikbali için hep birlikte mücadele edeceğiz.



DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK

Her alanda yapılan atılımlarla beraber sizlerle beraber bir devrim gerçekleştirdik. Bütün dünyaya borç veren, mazlumlara sahip veren bir devlet haline geldik. Avrupa'nın en büyük 6, dünyanın en büyük 17'nci büyük ekonomisi olduk. Şimdi gelirken gördüm, Diyarbekir'e de Türkiye'nin en güzel havalimanını terminalini yaptık. Tek tek anlatsam vakit yetmez. Biliyorum, siz bunları dinlemekten mutlu olursunuz ama bunlara şahitlik ettiniz. Yalnızca ekonominin değil, demokrasinin ve geçmişten gelen yanlışların telafisine çalıştık. Ne zulümler yaşandığını en iyi siz bilirsiniz. Türküler yasaktı, şarkılar yasaktı. O Türkiye'de kitaplar yasaktı. Üniversiteye girişte katsayı zulmü vardı, başörtüsü yasağı vardı. İnsanımız büyük bedeller ödedi. AK Parti'den önce faili meçhuller, yakılan köyler vardı. Hep yasaklarla karşılaştılar. Hepsi eski Türkiye'nin acımasız baskılarına maruz kaldı.

'AHMET SEROK' TEZARÜHATLARI

Biz bu ülkede zulmü birlikte gördük, acıyı beraber yaşadık. Omuz omuza verdik, onlara karşı biz AK Parti iktidarını kurduk. AK Parti iktidarı bütün bu zulümlere son verdi. Cesaretle, kararlılıkla yola çıktık. 13 yıl boyunca eski Türkiye'nin kirli izlerini silme mücadelesi verdik.

Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi sandıklara oy diye atacak mıyız? 1 Kasım'da AK Parti tek başına iş başına diyecek misiniz?

lk günkü aşkla haydi bismillah. Aşkımız bitmez. Diyarbekir'e aşkımız bitmez. ('Serok Ahmet' tezahüratları) Birileri beğenmese de ben serok demenizi çok beğeniyorum. Bizim için aziz şehitlerimizin anneleri ki kimisi Türktür, kimisi Kürttür. Çocukları kaçırılan, Ankara'ya yürüyen Diyarbekir anneleri hepsi azizdir. Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir.

KANDİL'DEN DE DUYSUNLAR...

Kandil'den de duysunlar. Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Ne güzelsiniz gençler, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bazen Diyarbakır'da bir mitingde, bazen Suruç'ta toplantıda, Ankara'da yürüyüşte ortaya çıkıyorlar, çirkin yüzlerini gösteriyorlar. Tüm hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Bizim için her can kıymetlidir. İster DEAŞ, ister DHKP-C, ister PKK yapsın. Bu terör odakları perde arkasında işbirliği yaparlar. 20 Temmuz'da DEAŞ harekete geçti. Aynı gün Adıyaman'da PKK harekete geçti.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler