Tokat'ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu.
Tokat'ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem
Kayıt Tarihi: 18.04.2024 18:24 - Son Güncelleme: 01.05.2024 00:38
YAZI
A
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre saat 18.11 sıralarında merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sarsıntı yerin 6 kilometre derininde meydana geldi.

AFAD: Yozgat'ta 2 Ev, Tokat'ta 5 Ahır Yıkıldı

AFAD, depremin ardından yaptığı açıklamada sarsıntının 4 ilde yoğun bir şekilde hissedildiğini belirterek, "Deprem, Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Bazı Köy Evleri Yıkıldı

NTV canlı yayınında konuşan Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, "Buğdaylı köyünde bazı evler ve 2 minare yıkıldı. Şu ana kadar ölü, yaralı bildirimi olmadı" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu ise "Şehir merkezinde ciddi bir sorun yok" açıklamasını yaptı.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" açıklamasında bulundu.  

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler