Derbent Konya'nın Dışarıya Açılan Yüzü Olacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, Derbent ilçesinin önümüzdeki yıllardaki planlamalarda Konya’nın dışarıya açılan bir yüzü olacağını ifade etti.
Derbent Konya'nın Dışarıya Açılan Yüzü Olacak
Kayıt Tarihi: 23.07.2013 10:00 - Son Güncelleme: 12.05.2024 14:22
YAZI
A
 

Prof. Dr. Soylu, KOP idaresi Başkan Danışmanı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin, SÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zengin’den oluşan akademik bir ekip ile birlikte Derbent ilçesi merkez ve kırsalında tarımsal inceleme ve araştırmalarda bulundu. Prof. Dr. Soylu ve beraberindekiler, Derbent İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Arıcı’nın da eşliğinde İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı makamında ziyaret etti.

Soylu, konunun uzmanı akademisyenlerle birlikte 10 yıldır Konya Ovası’nda sahada çiftçilerle beraber olduklarının altını çizerek, “Derbent’te bulunmamızın maksadı; bu ilçemiz Konya’ya çok yakın bir mesafede bulunuyor. Tarım alanları küçük ama potansiyeli çok büyük olan bir bölge. Bu potansiyeli nasıl canlandırabiliriz, çiftçilerimizin refah seviyesini nasıl yükseltebiliriz, bunun bir nevi fizibilite çalışmalarını yapmak için buradayız”dedi.

Bölgeye yapılacak yeni göletlerle birlikte ilçede sebze ve meyve tarımını geliştirerek, buna dayalı sanayi tesisleri oluşturarak yöreyi tarım açısından geliştireceklerini anlatan Prof. Dr. Soylu, “Burası kayak açısından da çok önemli bir potansiyel oluşturuyor. Burayı yine Konya’nın çok yakın bir beldesi olarak, ilçesi olarak bir turizm cenneti haline getirebilmek için neler yapılabilir. Bununla ilgili tespitler yapıp, inşallah önümüzdeki yıllardaki planlamalarda Derbent inşallah Konya’nın dışarıya açılan bir yüzü olacak. Bunun için buradayız” dedi.

KOP idaresi Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ise, KOP İdaresi Başkanlığı’nın kuruluş amacından ve faaliyetlerinden söz ederken, Derbent ve bağlı köylerinin tarımsal durumu ve potansiyeli hakkında bir rapor hazırlamak için ilçeye geldiklerini söyledi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, KOP İdaresi’nin çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirterek, “Hocalarımız daha önce de ilçemize gelerek eğitim seminerleri yaptılar. Biz de Derbent’in gelişimiyle, Konya’nın gelişiminde bir paralellik ortaya koyarak hem ilimizin ihtiyacı olacak olan turizm, yaya ve doğa turizmi, özellikle kış sporları turizmi ile ilgili çalışmaları KOP idaremizden de destek alarak devam ettiriyoruz. Bunun yanı sıra, Tarım İlçe Müdürlüğümüzün hazırladığı ilçemizde marka olan taze fasulye ekimi ile ilgili faaliyetlerin de KOP İdaresi tarafından takip edilmesini arzu ediyoruz. Hem üretim artırılarak, hem de burada fasulye konserve fabrikaları ve diğer ek üniteler yapılarak bölgenin hem üretimini, hem de ülkeye katkısını sağlama açısından önemli buluyoruz. Yine, her köye bir gölet projesi ile az olan tarım arazisinin her karışının sulu tarım yapılarak ülke ve Derbent ekonomisine katkı sağlaması için bu kurumlarla çalışmayı önemli buluyoruz” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler