Dünya liderlerinden Soma taziyeleri

Çok sayıda ülke lideri Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
Dünya liderlerinden Soma taziyeleri
Kayıt Tarihi: 15.05.2014 18:29 - Son Güncelleme: 06.05.2024 06:55
YAZI
A
 

Soma'daki maden faciası dolayısıyla çok sayıda ülke lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Yunanistan Cumhurbaşkanı, Litvanya Cumhurbaşkanı, Katar Emiri, Kuveyt Emiri, Bahreyn Kralı, Bahreyn Veliaht Prensi, İsrail Cumhurbaşkanı, Kazakistan Devlet Başkanı, Kore Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mesajı gönderdi. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Katar Emiri, Bahreyn Veliaht Prensi ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da taziye mesajı gönderdi.

Romanya, Azerbaycan, Katar, Bahreyn, Bangladeş, Ukrayna, İngiltere ve KKTC başbakanları, Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, AB Komisyonu Başkanı, İsveç'in Ankara Büyükelçisi de Başbakan Erdoğan'a taziye mesajı iletti. KKTC Başbakanı ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a taziye mesajı gönderdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı, Bosna Hersek Başbakanı ve Dışişleri Bakanı, Katar Dışişleri Bakanı, taziyelerini yüz yüze ifade ederken, ABD, Yunanistan, Danimarka Dışişleri Bakanları da Davutoğlu'nu telefonla aradı.

Azerbaycan, Hollanda, Slovakya, Estonya, Kazakistan Dışişleri Bakanı ile Tunus'un Ankara Büyükelçisi de Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi.

AB'nin yanı sıra ABD, İsrail, Fransa, Polonya, İran, Yunanistan ve İngiltere yardım teklifinde bulundu. İsrail ve Norveç, Ankara'da gerçekleştirecekleri milli gün resepsiyonlarını iptal etti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa Konseyi Başkanı Van Rompuy birer taziye mesajı yayımladı.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler