Emekli Kart'ın Detayları Belli Oldu

Yüksek enflasyon ve düşük maaşla geçinmekte zorlanan emeklilere yeni destek yolda. Emekli Kart sayesinde bazı marketlerde indirimler uygulanacak.
Emekli Kart'ın Detayları Belli Oldu
Kayıt Tarihi: 28.03.2024 04:22 - Son Güncelleme: 27.04.2024 09:35
YAZI
A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurduğu ‘emekli kart’ın detayları belli olmaya başladı. Emeklilere özel indirim ve kampanyalar, bu kart üzerinden yapılacak.

Kriteri Sağlayan Yararlanacak

Emekli kart tüm emeklilere verilmeyecek. Kriterleri sağlayan emekliler bu haktan yararlanabilecek. Kart, ek geliri olmayan ve kirada oturan emeklilerin yanı sıra 65 yaş üstü olup da herhangi bir geliri olmayan emeklilere verilecek. Emekli kart; PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, THY, TCDD, cep telefonu kartı, sinema, tiyatro ve PTT Kargo gibi yerlerde geçerli olacak.

Özel İndirim ve Kampanyalar

Emekliler, bu ürün ve hizmetleri alırken emekli kart sayesinde özel indirimlerden yararlanacak. Yine emeklilerin kamuyla anlaşma yapacak zincir market ve giyim mağazalarından aldıkları ürünlerde sağlanacak özel indirimler de sosyal yardım ödeneğinden aktarılacak. Bakanlık, yaşlılık, dul ve yetim aylığı alan kesimlere, sosyal yardımlar emekli kart aracılığıyla yapacak. Genel bütçeden ayrılan 498 milyar liralık ödenekten emekli keseneği oluşturulacak.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler