Erdoğan'dan Mursi'nin İdam Kararına İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam kararı verilen Mısır eski cumhurbaşkanı Mursi hakkında açıklama yaptı
Erdoğan'dan Mursi'nin İdam Kararına İlk Açıklama
Kayıt Tarihi: 16.05.2015 12:26 - Son Güncelleme: 27.04.2024 15:25
YAZI
A
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Mursi'ye verilen idam kararına tepki gösterdi. Mısır'ın firavunlar dönemine döndüğünü belirten Erdoğan, idamı kendi ülkelerinde kaldıran Batı dünyasının Mısır'daki idamlara seyirci kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, idam kararı verilen Mısır eski cumhurbaşkanı Mursi hakkında ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan ayrıca HDP'ye sert sözlerle yüklend. İşte o sözler:

DARBECİ SİSİ'YE SES ÇIKARMIYORLAR

"Bugün bir olay oldu, enteresandı. Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz ki, kendileri hep beraber onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, yine müşterek dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar. 

7 HAZİRAN ÇOK ÖNEMLİ

Bütün bu gidişe inanın şekil verecek olan bu millet. Türkiye. Türk Milleti. Burası verecek. Onun için sizin duruşunuz çok önemli. Onun için 7 Haziran çok önemli. Öyle bir seçim yapılacak ki yeni Türkiye mi eski Türkiye mi?

HDP'Lİ ESKİ MÜFTÜ ADAYINA YÜKLENDİ

Terör örgütünün arkasında olduğu hareket Taksim işçilerin kabesidir diyor. Tehdit ediyorlar. Geçenlerde Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, van buralara gittik. Hep tehdit, tehdit, tehdit. Ondan sonra "demokrasi, barış, özgürlük" diyorlar. Şimdi 6-7-8 Ekim'deki olayları kenara koymak mümkün mü?

Diyarbakır’da sözde müftü bunların adayı oluyor. Partimi dini zerduşluk olsa yine oradan aday olurdum diyor. Şu hale bakın. Ayak kaydı mı kötü kayar, ne olursan ol kayar. İblis’in ayağı nasıl kaydıysa o da öyle kayar, bu işin lacı cimi yok."

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler