Ereğli'de 75 Yaşındaki Kadın 40 Yıldır Pazarcılık Yapıyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki kadın, 40 yıldır pazarlarda satış yaparak geçimini sağlıyor.
Ereğli'de 75 Yaşındaki Kadın 40 Yıldır Pazarcılık Yapıyor
Kayıt Tarihi: 15.12.2012 09:43 - Son Güncelleme: 16.05.2024 16:48
YAZI
A
 İlçede Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kurulan semt pazarlarında sebze meyve satarak geçimini temin eden 75 yaşındaki Şayeste İnal, 40 yıldır Ereğli’de kurulan pazarlarda esnaflık yaptığını söyledi. Pazar esnafının en renkli siması olarak Şayeste İnal’ı gösteren vatandaşlar, bu yaşta pazar pazar dolaşarak geçimini temin eden İnal’ı tebrik ettiklerini ve çalışmadan kolay para kazanma yolunu seçenlere örnek olmasını istediler.

10 yıldır yatalak olan eşini 50 gün önce kaybettiğini söyleyen Şayeste İnal, 4 çocuk annesi olduğunu ve çocuklarını evlendirdiğini onların da geçim derdine düştüğünü kaydetti. Çocuklarının evlerinin kira olduğunu ve kıt kanaat geçindiklerini anlatan İnal, “Bende onlara yük olmamak için çalışıyorum” dedi.

İlerleyen yaşına rağmen çalışmayı sevdiğini dile getiren İnal, “Bu yaştan sonra gidip kimseden para isteyemem. Yaşamak için çalışmak zorundayım. Ereğli’de kurulan her Pazar yerinde meyve sebze satarak geçimimi sağlıyorum. Emekli olamadım. Kimseye muhtaç değilim. Sağlığım el verdiği sürece çalışacağım” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler