Erol Büyükburç Akşehir'de Konser Verdi

Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç, Akşehir'de Konser verdi.
Erol Büyükburç Akşehir'de Konser Verdi
Kayıt Tarihi: 27.11.2012 12:18 - Son Güncelleme: 09.05.2024 08:19
YAZI
A
 Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Sanatçılar Bulut Aras, Mustafa Uzunyılmaz, Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları ve çok sayıda Akşehirli katıldı.Gecede ilk olarak Ercan ve Gökhan Çağıran isimli ikiz sanatçı kardeşler sahneye çıktı. Çok yakında albümleri piyasaya çıkacak olan iki kardeş, bağlamaları ve türküleriyle geceye katılan konuklara keyifli dakikalar yaşattı. Ardında sahneye “Ah Canım Ahmet” adıyla bilinen sanatçı Ahmet Akkaya çıkarak söylediği hareketli parçalarla davetlileri eğlendirdi.



Son olarak sahneye çıkan ünlü sanatçı Erol Büyükburç ise Akşehir Belediyesi ile yapılan ortak proje kapsamındaki ‘Nasreddin Hoca Fıkraları’ şarkısından biri olan ‘Halim Ne Olurdu’ isimli şarkıyı seslendirdi. Erol Büyükburç, Nasreddin Hoca’ya itafen yazdığı şiiri de okuduktan sonra şiirin yer aldığı büyük bir panoyu da Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’a armağan etti.

BAŞBAKANA DESTEK

Nasreddin Hoca’nın ulvi kişiliğinin yanlış tanıtıldığına dikkat çeken Erol Büyükburç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili söylediklerine de sahip çıkarak ona destek verdi. Büyükburç, “Çok da beni ilgilendiren bir konu bu. Başbakanımız dün bir konuşma yaptı. Gerçekten değindiği noktada hoşuma gitti. Koca Padişahımız Kanuni Sultan Süleyman’ın güzel bir dizisi diye beklediğimiz dizisinde akşama kadar hep seyrediyoruz, harem, harem, harem, harem… Nedir bu yani. Padişahımızın 35-36 senesi atların sırtında geçmiş. Fütuhatla uğraşmış. Böyle bir yorumu ben kabul etmiyorum şahsen” dedi. Büyükburç’un bu sözleri izleyiciden büyük alkış aldı.



Büyükburç konuşmasına şöyle devam etti: “Her konumuzu böyle hafifleterek medyada biraz daha reyting yapma, şunu yapma bunu yapma koşuluyla hafifletmek, ucuzlatmak, zayıflatmak yakışmıyor. Biz millet olarak çok derin ve çok güzel bir milletiz. Bizim bütün değerlerimizi yaşatırken, son derece ona hürmetkar olmamız lazım. Onu daima baş tacı etmemiz lazım. Her konuya böyle bakmamız gerek. Ben Başbakanımızın bu konuda arkasında duruyorum. Doğru bir değinmeydi bu. İnşallah Türkiye bunu iyice idrak eder, bundan sonra programın akışına başka bir özellik ve ağırlık katarlar.”



Sanatçı Erol Büyükburç, seyircilerin desteği ile sürdürdüğü konuşmasının ardından eski albümlerinde yer alan hareketli ve sevilen parçaları Akşehirliler için seslendirdi. Sanatçının parçasıyla coşan seyirciler koltuklarında hareketli müziklerin etkisiyle dans etti.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ise gecede yaptığı konuşmada, “Değerli dostum Mehmet Taşdiken’in ‘Sonsuz Şükran Köyü Akşehir’i Seviyor’ projesi kapsamında Akşehir’e çok değerli sanatçılarımız geldi. Akşehir’in elektrik panoları onlar sayesinde çok güzelleşti.



Ben başta Mehmet Taşdiken’e ve çok değerli tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman onlara Akşehir’in kapısı açıktır. Onları her zaman misafir etmekten onur duyacağız” dedi. Mehmet Taşdiken’de projeye katılan tüm sanatçı dostlarına ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’a misafirperverliği için teşekkür etti.

Gecenin sonunda Sanatçı Erol Büyük Burç’a Akşehir Kaymakamı Ali Dursun ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul tarafından günün anısına bir plaket verildi. Gecede yine Sonsuz Şükran Köyü Sanatçıları ile Sanatçılar Bulut Aras, Mustafa Uzunyılmaz, Ahmet Akkaya’ya Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul tarafından Akşehir’e yaptıkları katkılar için plaket verildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler