Gazze'de Soykırım! 15 Çocuk Açlıktan Öldü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in insani yardım girişini engellediği Gazze'de Kemal Advan Hastanesi'ndeki 15 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.
Gazze'de Soykırım! 15 Çocuk Açlıktan Öldü
Kayıt Tarihi: 03.03.2024 21:11 - Son Güncelleme: 28.04.2024 17:10
YAZI
A
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Beyt Lahiya'da bulunan Kemal Advan Hastanesine yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle 15 çocuğun öldüğü belirtildi.

Gazze'de açlık ve susuzluğun binlerce çocuk ve hamile kadının ölümüne sebep olduğu belirtilen açıklamada, "Kemal Advan Hastanesinde yetersiz beslenme ve sıvı kaybı sebebiyle 15 çocuk hayatını kaybetti." ifadesi kullanıldı.

6 Çocuk Daha Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ashraf Al-Qidra, "Elektrik jeneratörü ve oksijenin kesilmesi ve tıbbi imkanların zayıflaması nedeniyle hastanenin yoğun bakım ünitesinde yetersiz beslenme ve ishalden muzdarip 6 diğer çocuğun hayatından endişe ediyoruz" diye konuştu.

Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 30 bin 410 kişi öldürüldü, 71 bin 700 kişi ise yaralandı.


Kaynak: Reuters

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler