İçişleri Bakanı Duyurdu: Konya'da 55 Silah Kaçakçısı Yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'nın da aralarında bulunduğu 74 ilde silah kaçakçılarına yönelik "Mercek- 11" operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Türkiye genelinde 1124, Konya'da ise 55 kişi gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Duyurdu: Konya'da 55 Silah Kaçakçısı Yakalandı!
Kayıt Tarihi: 12.02.2024 12:09 - Son Güncelleme: 30.04.2024 00:03
YAZI
A

Konya'nın da aralarında bulunduğu 74 İlde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik "MERCEK-11" Operasyonu düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek, 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 998 Silah ele geçirildi. 1124 şüpheli gözaltına alındı." açıklamasını yaptı.



Son 4 Günde 821 Tabanca Ele Geçirildi

Bakan Yerlikya;

"İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından son 4 günde İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, KONYA, Diyarbakır, Samsun, Bursa, Sakarya, Şanlıurfa, Mersin, Kocaeli, Gaziantep, Kars, Batman, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Antalya, Manisa, Balıkesir, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Osmaniye, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzurum, Kastamonu, Mardin, Uşak, Edirne, Kayseri, Malatya, Ordu, Zonguldak, Düzce, Eskişehir, Giresun, Hakkari, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Muğla, Tokat, Van, Amasya, Aydın, Hatay, Kırşehir, Aksaray, Kırklareli, Muş, Rize, Sivas, Bilecik, Bingöl, Kütahya, Nevşehir, Şırnak, Trabzon, Ağrı, Artvin, Bartın, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Iğdır, Karabük, Kilis, Siirt, Sinop, Yalova ve Yozgat olmak üzere 74 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan "MERCEK-11 Operasyonlarında" 749 ruhsatsız tabanca ve 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 821 TABANCA yakalandı.



İlk 5 şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle;

İstanbul'da 150 tabanca 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 195 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir’de 59 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 72 şüpheli gözaltına alındı.

Adana’da 58 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 69 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara’da 40 tabanca ele geçirildi. 43 şüpheli gözaltına alındı.

Konya'da 34 tabanca ele geçirildi. 55 şüpheli şahıs gözaltına alındı." dedi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler