İlçeler Beyaza Büründü! Kar Konya'ya da Geliyor!

Konya'nın birçok bölgesinde kar yağışı etkili olurken, bugün kent merkezinde aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Ancak meteoroloji asıl müjdeyi Pazar, Pazartesi ve Salı günleri için verdi.
İlçeler Beyaza Büründü! Kar Konya'ya da Geliyor!
Kayıt Tarihi: 26.01.2024 13:33 - Son Güncelleme: 04.05.2024 07:22
YAZI
A

Meteorolojiden alınan bilgiye göre Konya'da bugün aralıklarla kar yağışının etkili olması bekleniyor.


Sadece Konya Merkezde Değil

Konya genelinde gece saatlerine kadar aralıklarla kar beklenirken, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri kar yağışının etkisini artıracağı tahmin ediliyor.


Konya'nın bazı ilçelerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ise yüksek kesimler ve uzak mahalleleri beyaza bürüdü.



Taşkent'te Kar 4 Santimetreye Ulaştı

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Konya'da en yüksek kar yüksekliğine ulaşan yer Taşkent'in Balcılar Mahallesi oldu.  Dün gece Balcılar'da etkili olan kar yağışı 4 santimetre yüksekliğe ulaşırken Taşkent'in bazı mahallerinde de kar yağışı etkili oldu.



Cihanbeylide 2 Santimetre Kar Var

Taşkent'ten sonra en yüksek kar yüksekliğine ulaşan ilçe ise Cihanbeyli ve ilçeye bağlı Turanlar Mahallesi oldu. 2 santimetre kar yüksekliğine ulaşılan Cihanbeyli, ilçe merkeze en çok kar yağan ilçe oldu.



Ereğli ve Kuluda da Kar Var

İlçe merkezinde kar yağışı etkili olan bir diğer ilçe Ereğli oldu. 1 santimetre kar yüksekliğine sahip olan Ereğli'nin bazı uzak mahallerinde de kar yağışı etkili oldu.

Konya'nın Kulu ilçesinde de etkili olan kar yağışı, özellikle 1738 rakımlı Karacadağ'ın yüksek kesimli mahalleleri olan Dipdede, Karacadere, Kırkpınar, Hisar, Arşıncı, Seyitahmetli Mahallelerinde yer yer etkisini gösterdi.



Yaylalar Beyaza Büründü

Yüksek kesimde olan Bozkır ilçesinin Sorkun Yaylası, 2 santimetre kar yüksekliğine ulaşıldı ve yayla beyaza büründü.



Ovada Kar Yağışı Etkili Oldu

Dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı Çumra'nın Küçükköy,  Alemdar ve Dedemoğlu Mahallesi'ni de beyaza bürüdü.  Küçükköy ve Dedemoğlu Mahallesi'ne yakın bir konumda bulunan Karatay'ın Abditoğlu Mahallesi'nde de kar yağışı etkili oldu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler