İsrail İran Büyükelçiliği'ni Bombaladı! Tuğgeneral Öldü

İsrail savaş uçaklarının, Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan İran Büyükelçiliği'nin yakınlarına düzenlediği hava harekatında İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve 1 general dahil olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail İran Büyükelçiliği'ni Bombaladı! Tuğgeneral Öldü
Kayıt Tarihi: 02.04.2024 05:20 - Son Güncelleme: 29.04.2024 21:27
YAZI
A

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Zahidi'nin öldüğünü duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Şam'daki diplomatik misyonuna İsrail tarafından düzenlenen saldırıda ölenler arasında ikinci bir general ile beş mensubu daha bulunduğunu duyurdu.

Haberde, "Hava savunma sistemleri bazı düşman füzelerini havada karşıladı ve düşürdü." ifadesi kullanıldı.

İran ve Rusya'dan Tepki

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, saldırıyı tüm uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirerek, İsrail'in sonuçlarına katlanacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran Konsolosluğuna yönelik hava saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dokunulmazlığı Viyana Sözleşmesine göre güvence altına alınan diplomatik ve konsolosluk tesislerine yönelik saldırının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Golan Tepeleri bölgesinde ek bir Rus askeri polis karakolu konuşlandırıldığını bildirdi.


Kaynak: Haber7

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler