İsrail Protestosuna Ters Kelepçeli Gözaltı! Göstericiler MLKP'li mi?

İsrail ile ticaretin kesilmesi için 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğunun çağrısıyla Taksim Beyoğlu'nda toplanan kadınlar ters kelepçe takılıp darp edilerek gözaltına alındı. Vatandaşlar orantısız güç kullanımına tepki gösterirken, göstericilerden bazılarının MLKP'li oldukları da iddia edildi.
İsrail Protestosuna Ters Kelepçeli Gözaltı! Göstericiler MLKP'li mi?
Kayıt Tarihi: 07.04.2024 01:53 - Son Güncelleme: 09.05.2024 11:41
YAZI
A

İstanbul Taksim Beyoğlu'nda 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğu tarafından düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşünde polis çok sayıda kişiyi darp ederek ters kelepçeyle gözaltına aldı.



Görüntüler vatandaşların ve bazı siyasi partilerin tepkisine neden oldu.



Göstericiler MLKP'li mi?

X'te dolaşıma sokulan görüntülerde, grup arasında yer alan bazı kişilerin terör örgütleriyle özdeşleşen sloganlar atmaları dikkat çekerken, bazılarının MLKP terör örgütüne üye oldukları da iddia edildi.

Devlet Büyüklerine Hakaret Ettiler

Bakan Ali Yerlikaya, Beyoğlu'nda düzenlenen İsrail protestosuyla ilgili, "Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir." dedi.

Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verdi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler