İsrail'in Ateşkesi Kabul Ettiği İddia Edildi!

İsrail ile Hamas arasında Gazze'de altı haftalık ateşkes sağlayacak bir anlaşmanın çerçevesinin hazır olduğu iddia edildi. Hamas'a yakın bir kaynak ise resmi cevabın Kahire'de verileceğini söyledi.
İsrail'in Ateşkesi Kabul Ettiği İddia Edildi!
Kayıt Tarihi: 02.03.2024 23:30 - Son Güncelleme: 28.04.2024 04:37
YAZI
A

Gazetecilere konuşan ABD'li üst düzey bir yetkili "Gazze'de altı haftalık ateşkes sağlayacak bir anlaşmanın çerçevesi hazır" dedi.

Yetkili, İsrail'in planı büyük ölçüde kabul ettiğini söyleyerek "Anlaşmanın yürürlüğe girmesi Hamas'ın rehineleri serbest bırakmayı kabul edip etmemesine bağlı" diye konuştu.

AFP ajansına konuşan Hamas'a yakın bir kaynak ise, Hamas'tan bir heyetin Paris'te kendilerine sunulan ateşkes teklifine "resmi cevabı" Kahire'de vereceğini söyledi.

Altı haftalık ateşkesi kaspayan bu teklifin Hamas'ın Filistinli mahkumlar karşılığında 42 rehineyi serbest bırakmasını da içerdiği belirtiliyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler