Kârı Dibi Gören Starbucks'tan 'Bizi Boykot Etmeyin' Açıklaması

İsrail'e desteği nedeniyle boykot edilen ve ekonomik zorluk yaşadığı bilinen ABD'li kahve zinciri Starbucks'tan açıklama geldi. Starbucks yaptığı açıklamada, İsrail'le ilgili iddiaları reddederken, yine hümanist söylemlerle tarafsız kaldı.
Kârı Dibi Gören Starbucks'tan 'Bizi Boykot Etmeyin' Açıklaması
Kayıt Tarihi: 16.01.2024 18:57 - Son Güncelleme: 01.05.2024 22:56
YAZI
A

Amerikan kahve zinciri Starbucks, 7 Ekim'de başlayan çatışmaların ardından İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle boykot edilen markalar listesinin en başında geliyor.

7 Ekim'den bu yana boykot edilen Starbucks'ın ekonomik olarak zora girdiği öğrenildi.

Hisseleri Çakıldı

Rekor zararda olan şirketin piyasa değerinde 20 günde 12 milyar doların üzerinde azalış oldu. Şirket hisseleri, 12 günle şirketin 1992'de gerçekleşen halka açılmadan bu zamana kadarki en uzun düşüş serisini gördü.

Şubeler Kapanıyor

Şirket, boykot sonrası Ortadoğu'daki pek çok pazarda daralmaya gitmek zorunda kaldı. Örneğin Fas'ta iflas etti. 18 şubesinin bulunduğu Fas'ı 15 Aralık tarihinde terk etti.

ABD'deki 200'den fazla Starbucks şubesinin de kapanmanın eşiğinde olduğu iddia edildi.

İndirim  Kampanyası Başörtülü Reklamlar...

Her geçen gün çığ gibi büyüyen boykot kampanyası sayesinde köşeye sıkışan Starbucks müşteri çekmek için birçok yola başvurdu.

Önce bir indirim kampanyası başlattı bu da etkili olmayınca Londra'daki bir AVM’de bulunan şubesinin vitrin süslemesinde başörtülü kadın figürleri kullandı. Ancak Starbucks'ı bu hamleler de kurtaramadı.

Aklamak İçin Yeni Hamle

Bu nedenle soykırım destekçisi şirketten kendini 'aklamak' için yeni bir hamle geldi. Starbucks internet sitesinde yayınladığı bir dizi açıklamada, "Sosyal medya ve haber kanallarında dolaşan yanlış haber ve bilgilere yanıt olarak Starbucks’ın inandığı ve savunduğu değerler hakkındaki gerçekleri paylaşmak isteriz" diyerek İsrail'le ilgili iddiaları reddetti.

Starbucks, çeşitli sorulara yanıt verdiği açıklamasında, Gazze'de yüz gündür yaşanan soykırımı görmezden gelerek, İsrail'in saldırılarına "çatışma" dedi.

İsrail'den Yana Olduğunu İlan Etti

Gazze'de yaşanan büyük insanlık dramına rağmen hümanist söylemlerle tarafsız kalmaya çalışan Starbucks, terör devleti İsrail'in zulmünü kınadığı bir ifadeye yer vermedi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler