Konya Tarihinin En Yüksek Bütçeli Dönüşümünde Temel Atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun katıldığı törenle atıldı.
Konya Tarihinin En Yüksek Bütçeli Dönüşümünde Temel Atıldı
Kayıt Tarihi: 22.01.2024 15:17 - Son Güncelleme: 01.05.2024 21:59
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında şehre kazandırılacak Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli düzenlenen törenle atıldı.



Tesisin taşınacağı Selçuklu Aşağı Pınarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen temel atma programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konyalıların Ağır Bakım diye ifade ettikleri, Meram Yeniyol ile Meram Eskiyol, Şehir Caddesi ve Ateşbaz arasında kalan 640 bin metrekarelik alanda bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu dönüşüm kapsamında taahhüdümüzde bulunun 56. Ağır Bakım Fabrikaları’nın inşaatının temelini bugün Sayın Bakanımızın ve kıymetli misafirlerimizin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Burada 140 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en modern tesislerinden birisi inşa ediliyor. Fabrika alanları, depolar, eğitim tesis alanları ve spor alanlarıyla birlikte modern bir alana kavuşulmuş olacak. Bizim için bir önemi de Konya tarihinin tek seferde yapılan en büyük ihalesini gerçekleştirdik. Şu anda güncel bedelle 2,5 milyar liralık bir iş gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.



Konya Millet Bahçesi’nin 4 Katı Büyüklüğünde Bir Millet Bahçesi Daha

Ağır Bakım’ın bulunduğu 640 bin metrekarelik alanın Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceğini vurgulayan Başkan Altay, "Orada da yaklaşık 400 bin metrekarelik, Stadyum Millet Bahçesi’nin 4 katı büyüklüğünde şehrimize bir yeşil alan kazandıracağız. Bununla birlikte; sağlık tesisi alanları, eğitim tesis alanları ve kentsel dönüşümde kullanmak için konut alanları da bulunacak. Böylece askerlerimiz tarafından yıllardır korunan, ağaçlandırılan adeta hazır bir park haline dönüştürülen bu alan Konyalıların hizmetine sunulmuş olacak. Böylece Milli Savunma Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz iki protokol kapsamında yaklaşık 4,5 milyarlık güncel bedelle askerimize, bakanlığımıza yeni tesisler kazandırmış oluyoruz" dedi.



Konya’mız Bu Projeyi de Alnının Akıyla Tamamlayacak

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise, sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın üzerine modern belediyecilik anlayışıyla yeni yatırımları birer birer gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün bir başka önemli yatırımı daha hayata geçirdiğini kaydetti.

Bakan Güler, "Temelini atacağımız bu fabrika belediyemizin bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımı olmasının yanı sıra aynı zamanda stratejik bir özelliğe de sahiptir. 1950’den beri hizmet veren 56. Bakım Fabrikamızın bu yatırımla yeniden iskan edilmesi, imkan ve kabiliyetlerinin artırılması kahraman ordumuzun kritik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında son derece önemli. İnanıyorum ki Konya’mız bu projeyi de alnının akıyla ve başarıyla tamamlayacak, ülkemizin savunma sanayi alanındaki gelişimine katkılarını artırarak devam edecektir. Nitekim Konya’nın savunma sanayindeki tecrübesi köklü bir maziye dayanmaktadır. Kamu teşekküllerinin yanı sıra asırlık özel sektör firmalarıyla savunma sanayi alanında adını gururla söz ettiren Konya, İstiklal Harbimizin zaferle sonuçlanmasında da önemli roller üstlenmiştir. Bu tarihi mirastan ilham alan Konya bugün de Hava Kuvvetlerimizin seçkin birliklerinden 3. Ana Jet Üs Komutanlığımız ile 56. Bakım Fabrika Müdürlüğümüze ve 47. Mühimmat Bölümüze de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Konya’da bulunan TSK KBRN Okulu ile Hava Savunma Okulu ve Merkez Komutanlığımız da faaliyetlerine büyük bir başarıyla devam etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

TSK’mız Donanım ve Teknolojik Olarak Güçlü Bir Tesise Kavuşmuş Olacak

Savunma ve havacılık ihracatında öncü şehirlerden olan Konya’nın sahip olduğu potansiyel ve oluşturduğu eko-sistem ile savunma sanayinin gelişiminde merkezi bir üs olma durumunu daha da pekiştireceğini vurgulayan Bakan Güler,  "Bu yeni tesisle birlikte fabrikamızın önümüzdeki dönemde şanlı ordumuza sağladığı katkıların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Fabrikamızın açılmasıyla birlikte TSK’mız donanım ve teknolojik olarak güçlü bir tesise daha kavuşmuş olacaktır. Böylece ihtiyaç duyduğumuz hizmetler de daha etkin, daha modern ve daha hızlı bir şekilde karşılanmış olacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başta savunma sanayi olmak üzere hemen her alanda yakaladığımız bu gelişim ve ilerleme ivmesini en üst seviyelere kadar çıkaracağız. Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihi dönemde Türkiye Yüzyılı’nı aynı zamanda savunma sanayinin ve üretiminin yüzyılını yapmak en önemli hedefimizdir. Bu anlayışla milletimizin bakanlık olarak yerli ve milli savunma sanayimizin geliştirilmesi dahil, ülkemizin ve asil milletimizin bekası için gece gündüz demeden çalışmaya daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.



140 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip olacak 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde; 6 adet depo, nizamiye binası, harp silahları bölümü binası, helikopter pisti, silah atölyesi, direkt müdahale binası ve ek idari binası yer alacak. Açık alan imalatlarında ise; 3 basketbol sahası, 2 hizmet destek yerleşkesi, futbol sahası ve koşu parkuru bulunacak.





ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler