Konya Valiliğinden Ani Erime ve Sel Baskını Uyarısı

Konya Valiliği yeni bir açıklama daha yaparak, karların erimesi ve sel baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.
Konya Valiliğinden Ani Erime ve Sel Baskını Uyarısı
Kayıt Tarihi: 05.01.2017 14:29 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:57
YAZI
A
 Konya'da son yılların en etkili kışı yaşanırken, cadde ve sokaklardaki karların hava şartları nedeniyle bir türlü erimemesi, buzlanma ve don olaylarına karşı kriz masası kuruldu.

Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bir kriz bildirisi yayınlayarak Konyalıları uyardı. Özellikle son günlerde yaşanan kar, buzlanma ve don olaylarıyla ilgili bazı uyarılar yapıldı.




Valilik yeni bir uyarı daha yaparak, Lodosla birikte ani buz ve kar erimesi ve dolayısıyla da sel baskınlarına karşı Konyalıları uyardı.

İŞTE VALİİKTEN YAPILAN O AÇIKLAMA

"Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden gelen 04.01.2017 tarihli ve 01 nolu uyarı ile bölgemiz (Konya,Karamanşaksaray,Niğde) genelinde 05.01.2017  perşembe sabah saatlerinden itibaren 07.01.2017 cumartesi günü akşam saatlerine kadar güney ve güney batı yönlerinden (lodos) rüzgarın kuvvetli ve yer yer  kısa süreli fırtına  şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Bu kapsamda 21.12.2016 tarihinde başlayıp 04.01.2017 tarihine kadar ilimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu biriken kar örtüsünün hızlı bir şekilde eriyeceği düşünülmektedir. Bu nedenle sel ve su baskınları bunun yanı sıra  ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri durumlara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmaları büyük önem arz etmektedir."




ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler