Konya Valisi Muammer Erol'un 19 Mayıs Mesajı

Konya Valisi Muammer Erol 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili bir mesaj yayınladı.
Konya Valisi Muammer Erol'un 19 Mayıs Mesajı
Kayıt Tarihi: 19.05.2014 14:31 - Son Güncelleme: 09.05.2024 15:18
YAZI
A
 

Konya Valisi Muammer Erol'un 19 Mayıs mesajı şöyle:

Büyük Türk Milletinin yaşadığı sıkıntılı günler sonrasında küllerinden yeniden doğuşunun ve milli mücadelemizin başlangıcının sembolü olan Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün ve kahraman silah arkadaşlarının Samsuna çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihini 95. Yıldönümde “Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak maalesef bu yıl yaşadığımız elim maden kazası nedeniyle buruk ve yas içinde idrak ediyoruz.

Bilindiği üzere; 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimiz ve ülkemiz için yeni bir geleceğe doğru atılan hayati bir adım, millet iradesinin, hür ve müstakil yaşama azminin ortaya çıkardığı önemli bir gündür. Bu önemli günün Büyük Atatürk tarafından Türk gençlerine bayram olarak armağan edilmesi de ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir.Şüphesiz, toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan biriside gelişmenin itici gücü olan ve geleceğin mimarları kabul edilen genç nesiller olmuştur. Genç kuşakların yetişmesine büyük önem veren milletler daima ileriye gitmiş ve geleceğe umutla bakmışlardır. Gençler; yakın gelecekte, yönetici, siyasetçi, eğitimci, bilim adamı, sanatçı, sporcu ve diğer meslek temsilcileri olarak Ülkemizi, Milletimizi her alanda temsil edeceklerdir. Diğer taraftan; gençliğimizin spor bakımından da iyi yetiştirilmesi, spora yönlendirilmesi, kafa ve beden sağlığı ile kötü alışkanlıklardan uzak durulması açısından büyük önem arz etmektedir.Bu bağlamda; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan, üretken ve sporu seven insanlar olarak yetiştirmenin hepimizin toplumsal sorumluluğu olduğunu önemle ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş mücadelemizin 95. Yıldönümde Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, Somadaki işçilerimiz dahil aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyor, acı olayların ortaya çıkardığı sıkıntıları ve kayıpları milletçe hep birlikte dayanışma içinde aşacağımıza ve yaralarımızı sarmada Yüce Rabbimizin yardımlarını esirgemeyeceğine yürekten inanıyor, geleceğimizin mimarı sevgili genç kardeşlerime ve Konyalı hemşehrilerime sevgi ve saygılar sunuyorum.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler