Konya'da Enfeksiyon Alarmı! Acil Servislerde Yoğunluk Var

Konya'da Kovid-19'dan sonraki en yoğun acil kalabalığı yaşanıyor. Prof. Dr. Ateş Kara ise Türkiye'nin 3 farklı virüsün etkisinde olduğuna dikkat çekti.
Konya'da Enfeksiyon Alarmı! Acil Servislerde Yoğunluk Var
Kayıt Tarihi: 20.01.2024 14:39 - Son Güncelleme: 27.04.2024 23:50
YAZI
A

Kovid-19'dan sonraki en yoğun acil kalabalığı yaşanıyor. Konya'da birçok hastanenin acil servisleri dolup taşarken, hastalar öksürük, ateş ve eklem ağrısı şikayetleriyle doktorlara müracaat ediyor.

Konya genelinde toplamda günlük 5 bin hastasının acil servislere müracaat ettiği belirtiliyor.



Türkiye 3 Virüsün Etkisinde

Bakan Koca, sosyal medya hesabından birkaç gün önce yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışı değerlendirdiği bir videoyu paylaştı.

Ülkede etkili olan üç ana virüs hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kara, bunların RSV virüsü, influenza (grip) ve koronavirüs olduğunu belirtti.

Özellikle koronavirüsün üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösterse de, risk gruplarında ciddi durumlara neden olabileceği için önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kara, kovid döneminde olduğu gibi, maske, mesafe hijyen uyarısı yapmıştı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler