Konya'da İşletmelere Kızartma Yağı Denetimi

Konya'da Tarım ve Orman Bakanlığı'nınn koordinesinde, bazı işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.
Konya'da İşletmelere Kızartma Yağı Denetimi
Kayıt Tarihi: 31.01.2024 00:23 - Son Güncelleme: 03.05.2024 03:39
YAZI
A

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla, özellikle fast food tarzı işletmelerde kullanılan kızartma yağlarının denetimi hız kazandı. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bakanlığın talimatı doğrultusunda bugün sahaya indi.

Gıda işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarının güvenilirliğinin ve tüketici sağlığının korunması amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında, Konya genelinde bir dizi denetim gerçekleştirildi ve işletmelerdeki kızartma yağlarından numuneler alındı.


Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, denetimlere katılarak, yıl boyunca denetim ve kontrollerin düzenli olarak devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda Hattı'nı arayabilecekleri hatırlatıldı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler