Konya'da Uğur İbrahim Altay'ın Gerçekleşmeyen Vaatleri!

2019 yılındaki yerel seçimde % 70,53'lük oy oranıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Uğur İbrahim Altay, birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Bunun yanında Altay'ın hayata geçiremediği vaatleri de merak konusu. Peki, Altay 5 yılda hangi vaatlerini gerçekleştiremedi?
Konya'da Uğur İbrahim Altay'ın Gerçekleşmeyen Vaatleri!
Kayıt Tarihi: 05.02.2024 01:26 - Son Güncelleme: 14.05.2024 10:01
YAZI
A

Yerel seçime sayılı günler kalırken, birçok ilde mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yeniden aday gösterilen isimler arasında yer alırken, 2019 seçimleri öncesindeki vaatleri yeniden gündeme geldi.

2019 yılındaki yerel seçimde % 70,53'lük oy oranıyla seçilen Uğur İbrahim Altay, birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Bunun yanında Altay'ın hayata geçiremediği vaatleri de merak konusu oldu. Seçim öncesinde kayıtlara geçen 168 adet vaatte bulunan Altay, görevde kaldığı süre içerisinde bu vaatlerin 118 tanesini gerçekleştirirken, 22 tanesini yerine getiremedi. 28 vaadinde ise çalışmalara başladı ancak görev süresi içerisinde tamamlayamadı.



Altay'ın gerçekleştiremediği en büyük vaadi ise kuşkusuz metro projesi oldu. Tam bir yılan hikayesine dönen Konya Metro Projesi için bu dönemde de adım atılmadı. Projeye ilişkin yeni dönemde gelişme olup olmayacağı da merak konusu.



Başkan Altay'ın 2019 yılı seçim beyannamesindeki iddialı vaatlerinden birisi de Cephanelik Dönüşüm Projesi ve bu kapsamda bölgede yapılacak yatay mimariye uygun 4 bin 789 dairelik yeni şehir projesiydi. Ancak bu proje de bu dönemde tamamlanamadı.

Uğur İbrahim Atlay'ın öne çıkan gerçekleştiremediği diğer vaatler ise şunlar:

Yeni Otogar Projesi
Kamyon Garajı
Otoparklar (Eski Garaj)
Otoparklar (Beyşehir Merkez)
Otoparklar (Kamyon Garajı)
Otoparklar (Metro Duraklarının Yakınlarına)
Üst Geçitler (Azerbaycan Caddesi)
Konevi Kütüphanesi
Park Standartları (Plastik Kullanımı En Aza İndirilecek)
Park Standartları (Şehrin İklim Yapısına Uygun Bitkiler)
Konya Teknoloji Vadisi (Kurcalama Atölyesi)
Konya Teknoloji Vadisi (Dene Yap Atölyesi)
Çocuklar İçin Trafik Simülatör Merkezi
Kaynakları Optimum Kullanma
Tarımda Dış Kaynak Yatırımları %70 Olacak
İlçelere Hayvan Barınakları Kurulacak
Hayvan Yıkama Ünitesi
Engelsiz Durak Uygulaması
Kadın Meclisi
Kapalı Çocuk Oyun Alanı
Belediye Kurumlarında Milli Yazılımlara Geçiş

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler