Konya'da Üreticilere Çemen Tohumu Dağıtıldı

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Selçuklu ilçesindeki 3 mahallede üreticilere yüzde 75 hibeli 12,5 ton çemen tohumu dağıtıldı.
Konya'da Üreticilere Çemen Tohumu Dağıtıldı
Kayıt Tarihi: 30.03.2024 21:56 - Son Güncelleme: 03.05.2024 08:57
YAZI
A

İlaç sektöründe ve baharat olarak kullanılan Çemen üretimi Konya'da desteklerle artıyor.
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı "Selçuklu'da Çemen Üretimi Artıyor Projesi" kapsamında Eğribayat, Kızılcakuyu ve Tömek mahallelerinde tohum dağıtım töreni gerçekleştirildi.

1250 Dekar Alana Ekilecek

İl Müdürü Duran Seçen yaptığı konuşmada, projenin bakanlığın finansmanıyla yüzde 75 hibe katkılı ve yüzde 25 çiftçi katkısı ile yürütüleceğini belirterek, "Eğribayat, Kızılcakuyu, ve Tömek Mahallelerimizden 10 üreticimize 12 bin 500 Kilogram Sertifikalı çemen tohumu dağıtılacak olup bu tohumlar ile yaklaşık 1 bin 250 dekar alanda sertifikalı çemen üretiminin yapılması amaçlanmıştır. Projeye dahil olan üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler; üreten, üretilene değer katan, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin bol ve bereketli bir üretim sezonu geçirmesini temenni ederim." dedi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler