Konyalı Çiftçiler Fare Sorunundan Böyle Kurtulacak!

Konya'da son dönemde tarla fareleri çiftçiyi adeta bıktırırken, yeni bir mücadele yöntemi deneniyor.
Konyalı Çiftçiler Fare Sorunundan Böyle Kurtulacak!
Kayıt Tarihi: 19.01.2024 14:49 - Son Güncelleme: 02.05.2024 00:03
YAZI
A

Konya'da son dönemde tarla fareleri çiftçiyi adeta bıktırırken, yeni bir mücadele yöntemi deneniyor.



Konuyla ilgili açıklamayı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu yaptı. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çiftçilerin tarlalarında yaşadığı sorunlara çözümleri aktardı.


En Büyük Neden Kar Yağmaması


Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu, Konya'da kış aylarının ılıman gitmesi ve kar yağışının olmaması sebebiyle tarla faresinden sonra köstebeklerinde tarlaları işgal ettiğini belirtti.

Soylu paylaşımında;

"Bu yıl Konya Ovasında kış aylarının çok ılıman gitmesi farelerin yanı sıra köstebeklerinde faaliyetlerine devam etmesine yol açtı. Hububat tarlalarında yoğun bir köstebek faaliyeti gözleniyor.'' İfadelerini kullandı.


Konya'nın 2 ilçesinde etkili oldu!

Çiftçiler fare sorununa çözüm ararken, geçmiş dönemlerde Konya'nın Karatay ve Karapınar ilçelerinde uygulanan projenin etkili olduğunu belirten Soylu;

"Geçmişte Karapınar ve Karatay ilçemizde uyguladığımız projelerde tarla kenarına yırtıcı kuşların konabileceği direklerin konması yararlı oldu. Kuşlar fareleri yukarıdan baktığı zaman görebiliyorlarmış.'' İfadelerini kullandı.


Direklere konan yırtıcı kuşlar tarlada bulunan fareleri fark edebiliyorlar.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler