Konyalı Esnaflar Bir Günlük Kazancını Gazze'ye Gönderiyor!

İşgalci İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara yönelik katliamları sürüyor. Konya’da STK'lar ve esnaflar Gazze için, "Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" yardım kampanyası başlattı.
Konyalı Esnaflar Bir Günlük Kazancını Gazze'ye Gönderiyor!
Kayıt Tarihi: 30.01.2024 14:43 - Son Güncelleme: 03.05.2024 23:32
YAZI
A

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gazze için el ele verdi, "Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" yardım kampanyası hayata geçirildi.

Kentteki esnaf, 8 Şubat Perşembe günü kazandığı tüm geliri Gazze'deki Müslümanlara gönderecek.



Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı yürüttüğü saldırılarda zarar görenlere destek için başlatılan kampanyayla ilgili Hükümet Meydanı'nda açıklama yaptı.

Ceylan şunları söyledi:

"Gazze'de açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi baş göstermiş durumdadır. Ekmek fırınları bombalanmış, un ve gıda bittiği için insanlar hayvan yemlerini öğüterek un haline getirip ekmek yapmaktadırlar. Gazze yanıyor kardeşlerim, STK’lar olarak bizler bu bölgede elimizden geldiği kadar duyarlı kardeşlerimizin infak ve bağışlarıyla çok zor olsa da kardeşlerimize yardım etmek, onların acılarını paylaşmak ve yaralarını sarmak için günlerdir çaba göstermekteyiz. Çok güç de olsa Gazze'deki masum ve mazlum kardeşlerimize vicdan ve merhamet taşıyan onurlu insanlar adına STK’lar olarak yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile Konya Esnaf, tüccar ve sanatkârları, işadamları olarak bir kez daha Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için bu kampanyayı başlatıyoruz. Kampanyamız bugün başlayacak yazılı, görsel basında ve sosyal medya mecralarında yoğun bir şekilde duyurulacaktır. Afiş ve pankartlarla Konya'mızın tüm esnaflarına ulaşılacak kampanyaya katılımları sağlanacaktır. 10 gün sürecek tanıtım ve bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyasından sonra 8 Şubat Perşembe günü kampanyaya katılan tüm esnaflarımız, tüccarlarımız sanatkârlarımız ve işadamlarımız proje ortağımız olan STK’lar vasıtasıyla o günkü kazançlarını Gazze deki kardeşlerine göndereceklerdir. Bu kampanyamızın hayırlı, bereketli olmasını, Gazze'li kardeşlerimizin yaralarına derman olmasını ve onların kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Şimdiden kampanyamıza katılan destek veren herkese en kalbi şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu kampanyanın tüm Türkiye’ye, dünyaya örnek teşkil etmesini ve bir çığ gibi büyüyerek yayılmasını arzu ediyoruz. Gayret bizden, Tevfik Allah'tandır."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler