Konyalı Gıdacılar Almanya'da Dünya Firmalarıyla Görüştü

Konya Ticaret Odası (KTO) 16 kişilik heyetle birlikte dünyanın en büyük gıda fuarı kabul edilen Köln Anuga Gıda Fuarı’na katılarak ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Konyalı Gıdacılar Almanya'da Dünya Firmalarıyla Görüştü
Kayıt Tarihi: 30.10.2013 14:00 - Son Güncelleme: 13.05.2024 01:15
YAZI
A
 KTO, uluslararası fuar organizasyonlarına katılmaya devam ediyor. 16 kişiden oluşan KTO heyeti, dünyanın 100 ülkesinden firmanın yer aldığı Köln Anuga 2013 Gıda ve İçecek Fuarı’nda ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Hannover Ticaret Ateşesi Kudret Ceran ve Duesseldorf Ticaret Ataşesi Hüsamettin Kılıçkaya’yla bir araya gelerek Konyalı firmaların stantlarını gezdi. Gezi kapsamında Duesseldorf Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden Başkan Öztürk, iki şehir arasında karşılıklı işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.
Fuar ziyaretini değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Dünya’dan 100 ülkeden 6 bin 700 firmanın katılımıyla düzenlenen Anuga 2013 Gıda ve İçecek Fuarı’nda sektörün dünya markası firmaları bir araya gelmektedir. Almanya’nın Köln şehrinde 32. kez düzenlenen Fuar büyüklüğü ve katılımcı sayısıyla dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olarak kabul edilmektedir. Fuara katılan üyelerimiz dünyanın farklı ülkelerinden firmalar ile bire bir tanışma imkanı buldular. Gıda sektöründe ülkemizin önde gelen merkezlerinden olan Konya’nın uluslararası fuarlarda yer alması sektörümüz açısından son derece faydalı olmaktadır. Üyelerimizin ihracat bağlantıları kurabilmesi, yurtdışı firmalarla işbirliği imkanları yakalayabilmesi ve yurtdışı pazarları tanımaları açısından bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. İnanıyorum ki, fuar organizasyonları üyelerimizin ticari bağlantılarına önemli kazançlar sağlar” dedi
KOSGEB desteğiyle düzenlenen geziye katılan KTO üyeleri gezinin son derece verimli geçtiğini belirterek organizasyonu düzenleyen Konya Ticaret Odasına teşekkür etti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler