Konyalı İşadamının DNA Testiyle Öğrendiği Acı Gerçek!

Konya'da yaşayan evli ve 2 çocuk babası iş insanı F.K. (66), 21 yıl nikahsız yaşadığı C.Ç'den (43) olan 3 çocuğu da nüfusuna geçirdi. Yıllar sonra ortanca kızı için şüphe üzerine yaptırdığı DNA testinin sonucu ise tam bir şok oldu. Talihsiz adam ikinci şoku ise hakkında açılan dava ile yaşadı.
Konyalı İşadamının DNA Testiyle Öğrendiği Acı Gerçek!
Kayıt Tarihi: 22.01.2024 12:08 - Son Güncelleme: 03.05.2024 14:57
YAZI
A
Sabah gazetesinin haberine göre; Konya'da yaşayan evli ve 2 çocuk babası iş insanı F.K. (66), 21 yıl nikâhsız yaşadığı C.Ç.'den (43) olan 3 çocuğu da nüfusuna geçirip diğer çocuklarından ayırmadı.

Kızının Kendisinden Olmadığını Öğrendi

Ancak yıllar sonra bir yakını, çocuklardan ortanca olan kızın kendilerine hiç benzemediğini söyleyince şüpheye düşen iş insanı, soy bağını tespit davası açtı. Yapılan DNA testinde de yıllardır kızım diye sevdiği Z.R.K.'nın (19) kendisinden olmadığını öğrendi. F.K., özel bir klinikte de DNA testi yaptırdı ancak sonuç değişmedi.

Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Bu durumu hazmedemeyen F.K., iddiaya göre DNA test sonuçlarının olduğu evrakları kadının bazı akrabalarına gönderip, hakarete varan sözler yazdı. Bu durumdan haberdar olan C.Ç'de mağduriyet yaşadığı gerekçesiyle kendisi ve kızı ile ilgili kişisel bilgileri izinsiz olarak paylaştığı gerekçesiyle F.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dava Açıldı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu ile ilgili soruşturmasını tamamladı. F.K. hakkında 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçundan 4 yıla kadar, 'Hakaret' suçundan ise 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Suç Kastıyla Hareket Etmedim

Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan F.K., "Suç kastıyla hareket etmedim. Kendi bilgilerimi paylaştım. Olayı buralara kadar gelmesi nedeniyle pişmanım" dedi.

Ceza Aldı

Mahkeme, F.K'nın 'Hakaret' suçundan beraatine karar verdi. 'Kişisel verileri hukuka olarak ele geçirmek ve yaymak' suçundan ise 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanan F.K., 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, F.K'nın Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler