KONYARAY ve Çevre Yolu'nda Durum Ne? Bakanlık Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Konya'daki trafik sorununu en aza indirecek 3 yeni proje hakkında son durumu paylaştı.
KONYARAY ve Çevre Yolu'nda Durum Ne? Bakanlık Açıkladı
Kayıt Tarihi: 22.02.2024 00:45 - Son Güncelleme: 08.05.2024 05:30
YAZI
A

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı mecliste Konya'nın ulaşımı ile ilgili sorulan soru önergesine cevap verdi.

Verilen cevapta KONYARAY, Konya Çevre Yolu ve Meram'a kurulacak raylı sistem projelerinde son durum ortaya çıktı.

İşte projelerin son durumu:

"Genel olarak il içi trafik sorunlarının çözümü; ilgili Belediyenin yetki ve sorumluluğunda olmakla birlikte; Bakanlığımızca 122 km uzunluğundaki Konya Çevre Yolu bölünmüş yol standardında projelendirilmiştir. 22 km'lik 1. Kısmı; 2020 yılında tamamlanmış ve trafiğe hizmet vermektedir. 46 km'lik 2. Kısmın 2025 yılında tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmektedir. 54 km'lik 3. Kısmın ise Yatırım Programına alınması çalışmaları devam etmektedir.

Diğer taraftan; Bakanlığımıza devri gerçekleştirilen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi-Yeni YHT Gar-Meram Belediyesi Raylı Sistem Hattı projesinin etüt proje çalışmaları tamamlanmış, fizibilite çalışmaları yapılarak trafik sorununu çözmek için en uygun güzergah belirlenmiş olup kredi anlaşması onay sürecinin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanılacaktır.

Ayrıca; Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB'ler ve Sanayi alanları. Havaalanı, Lojistik Merkez, Pınarbaşı arasında hızlı ekonomik toplu taşıma hizmeti verilmesi ve yük taşımacılığının geliştirilmesi amacıyla KONYARAY projesi planlanmıştır. Proje tamamlandığında sanayi bölgesine de hizmet edeceği için mesai saatlerinde yaşanılan trafik yoğunluğu azalacak olup şehir içi trafiği rahatlatacaktır. Karayolu ile 1 saat süren seyahat süresini yaklaşık 30 dakikaya indirecek olan projenin 2026 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Bunlarla birlikte; Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Projesi, Konya-Karaman Hızlı Demiryolu Projesi, Konya Selçuklu YHT Garı, Konya (Kayacık) Lojistik Merkezi de tamamlanarak hizmete alınmıştır."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler