KTO'nun Almanya'daki B2B Organizasyonu Tamamlandı

Konya Ticaret Odası (KTO)’nun Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle ayakkabı sektöründe Almanya’da düzenlediği B2B organizasyonu tamamlandı.
KTO'nun Almanya'daki B2B Organizasyonu Tamamlandı
Kayıt Tarihi: 03.07.2013 13:38 - Son Güncelleme: 16.05.2024 16:44
YAZI
A
 

Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen görüşmelerde 462 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deresoy başkanlığındaki 21 kişilik ayakkabı sektörel ticari heyeti beş gün süren görüşmelerde Almanya’dan 21 ithalatçı firma ile 22 masada toplam 462 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Düsseldorf’da yapılan ikili iş görüşmeleri toplantısı kapsamında KTO heyeti; Ekonomi Bakanlığı’ndan Murat Yazıcı ve Hüsamettin Kılıçkaya ile Duesseldorf Ticaret Ataşesi Serhan Alparslan ve Düseldorf Sanayi ve Ticaret odası yetkileri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Murat Yazıcı toplantıda yaptığı konuşmada Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği organizasyonlara Ekonomi Bakanlığı olarak önem verdiklerini belirtti. Oktay, Türkiye’nin ihracatının artırılması amacıyla Ekonomi Bakanlığı’nın verdiği desteklerin yeterince bilinmemesi dolayısıyla bu tür organizasyonların faydalı olacağını ifade etti.

Duesseldorf Ticaret Ataşesi Serhan Alparslan da toplantıda Konya ve Almanya arasında ayakkabı sektöründe oluşturulacak işbirliği imkânları konusunda Konyalı firmalara bilgi verdi. Alparslan, “Alman pazarına girmek sektöre istikrar, kalite ve disiplin getirecektir. Bu olumlu etkiler üretim sürecine de yansıyacaktır. Burada sadece Alman müşteriler değil Almanya’da yaşayan önemli bir Türk nüfusun da talepleri değerlendirilebilir. Türkiye’nin Uzakdoğu pazarlarına göre coğrafi konumundan dolayı lojistik üstünlüğü avantaj sağlayacaktır. Daha önce Alman firmalar Konya ayakkabı sektörünü yakından tanımıyorlardı. Bu organizasyonla ikili ilişkilerin başlangıcı açısından faydalı olacaktır” dedi.

KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deresoy da, “Konya erkek ayakkabı sektöründe Türkiye’nin ikinci büyük üretim merkezidir. Sektörün bu başarısını yurt dışında da göstermesi amacıyla Avrupa’nın büyük ayakkabı üreticileriyle bir araya geldik. Organizasyon sektörde en büyük eksiğimiz olan markalaşma yolunda önemli bir adım olmuştur” diye konuştu.

Toplantıda Konyalı firma temsilcileri de iş gezisi sayesinde çok olumlu görüşmeler yaptıklarını söyledi. Organizasyon kapsamında KTO heyeti ünlü Alman markaları Lloyd ve Ara’nın sanayi tesislerinde incelemede bulundu.
Organizasyonu değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “21 Konyalı firmamızla Kırgızistan ve Kazakistan’da tarım makineleri sektöründe düzenlediğimiz organizasyonun ardından ayakkabı sektöründe 22 firmamızla Almanya pazarına açıldık. Dünya’nın dört bir köşesinde düzenlediğimiz organizasyonla hem sektörlerimizi hem de ülke ekonomimizin geldiği noktayı gösteriyoruz. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için bu tür organizasyonlara büyük önem vermekteyiz. Bizler müteşebbislerimizle dünyaya açılmaya devam edeceğiz. Şehrimizin güçlü olduğu sektörlerde hedef pazar çalışmamız sonucunda B2B organizasyonlarıyla şehrimizin ve firmalarımızın tanıtımını sağlıyoruz. Oda olarak üyelerimizin talep ettiği sektörlerde hedef pazar araştırmamız sonucunda 2013 yılında planladığımız beş B2B organizasyondan üçüncüsünü 29 Eylül-06 Ekim 2013 tarihleri arasında Tanzanya ve Etiyopya’da gıda sektöründe yapacağız” ifadelerini kullandı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler