Madencilik Masaya Yatırılıyor-Kurallar Yeniden Düzenlenecek

Soma'da 300'e yakın kişinin ölümüne neden olan facianın ardan, Çalışma Bakanlığı madenciliğin kurallarını yeniden düzenliyor.
Madencilik Masaya Yatırılıyor-Kurallar Yeniden Düzenlenecek
Kayıt Tarihi: 18.05.2014 10:51 - Son Güncelleme: 12.05.2024 04:50
YAZI
A
 


Manisa Soma'da 4 gün önce yaşanan ve 300'den fazla madencinin ölümüne neden olan maden faciası, Çalışma Bakanlığı'nın ilgili çalışmalarını öne aldırdı.

TÜM TARAFLARIN KATILACAĞI BİR KOMİSYON KURULACAK 

Bölgede inceleme ve çalışmalarını sürdüren Çalışma Bakanlığı'na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, ilgili tüm tarafların katılacağı bir komisyonun kurulacağını söyledi. İşçi ve işveren sendikalarından kamu kurumlarına, uzmanlara ve özel sektör temsilcilerine kadar ilgili herkesin gelecek hafta resmi bir davetle komisyona katılamaya davet edileceğini belirten Özer, bu komisyonda madencilikte hangi mevzuat yeniliklerinin yapılabileceğinin dünyadaki örnekleriyle masaya yatırılacağını anlattı.

"FACİADAN SONRA MADENCİLİĞİ ÖNE ÇEKTİK"

Özer, Türkiye'nin imzalamaması tartışma konusu olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 176 numaralı Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'nin gereklerinin de komisyonda tartışılacağını belirtti. "Tarımdan ormancılığa çeşitli sektörlere ilişkin her zaman mevzuat hazırlıyor ve yeniliyoruz, bu faciadan sonra madenciliği öne çektik"diye konuşan Özer, komisyon kurulmasının ardından yaşanacak süreci şöyle anlattı;

"GÖRÜŞLERİN ARDINDAN YASAL MEVZUATA GİRMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

"Komisyonda her türlü öneri konuşulacak, bir taslak hazırlanacak. Bu taslak her türlü sosyal taraflarla paylaşılacak, daha sonra taslak üzerine alt komisyon kuracağız. Sonra bu alt komisyon mevzuat komisyonuna dönüşecek ve taslak görüşe açılacak. Görüşlerin ardından da yasal mevzuata girmesi için çalışmalar yapılacak."

ensonhaber

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler