Bahçeli ve Gül Çankaya'da Görüştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı için çatı aday” ziyaretleri kapsamında dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.
Bahçeli ve Gül Çankaya'da Görüştü
Kayıt Tarihi: 22.05.2014 08:33 - Son Güncelleme: 14.05.2024 09:01
YAZI
A
 

Gül’ün Çankaya Köşkü’nde kabul ettiği Bahçeli, ilk olarak Soma maden faciasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Gül de Soma’ya yaptığı ziyareti anımsatarak, derin acı duyduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül’e, ziyaretinin nedenini açıklayan Bahçeli, ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından yapılacak olması nedeniyle ayrıca önem taşıyan bu seçimde, Türkmilleti ve devletine yakışan bir kişinin seçilmesi için herkese önemli görev düştüğünü vurguladı.

Bu seçimlerin gergin siyasi ortamda geçmesinin devletin birlik ve bütünlüğü açısından da olumsuz sonuçlar doğurabileceğine işaret eden Bahçeli, bu nedenle toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenecek bir ismin Cumhurbaşkanı seçilmesi için çatı aday turlarına başladığını anlattı.

"7 YIL NE ÇABUK GEÇTİ"

Cumhurbaşkanı Gül de Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik hassasiyetlerine katıldığını ifade ederken;

“Uhuvvet ve suhuletle seçimin tamamlanması” gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı’na aday olup olmayacağı ya da Başbakan Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili herhangi bir işaret vermediği görüşmede Gül’ün, Cumhurbaşkanı seçildiği günü dün gibi hatırladığını belirterek, “7 yıl ne çabuk geçti” dediği dile getirildi.

DOSYA DEĞİL ÇİKOLATA

Bahçeli’nin Köşk’e girişi sırasında kolunun altında beyaz bir dosya bulunduğunu gösteren bir fotoğrafın internet sitelerinde yer alması üzerine;

“Bahçeli Köşk’e bir dosyamı sundu?” sorusu gündeme geldi.

Ancak MHP kaynakları, Gül’e hediye olarak “çikolata” götürüldüğünü ifade etti.

Bu arada, kulislerde olası Cumhurbaşkanı adayları arasında adı geçen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Bahçeli ile görüştü. Hisarcıklıoğlu, Bahçeli’yi TOBB Genel Kurulu’na davet ederek, “Mutlaka sizi de aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Bahçeli’nin görüşmelerde ‘isim’ yoklaması yaptığı yolundaki kulis bilgileri ise MHP kaynakları tarafından doğrulanmadı.

MHP kaynakları, “Biz isimle gitmiyoruz. İsim telaffuz etmiyoruz” diye konuştu. MHP Lideri görüşmelerine CHP, SP, DP, BBP ile devam edecek. Sonraki hafta ise sırada sivil toplum kuruluşları var.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler