Meram’da Ramazan Etkinlikleri Başladı

Konya’nın merkez Meram Belediyesi tarafından organize edilen “Meram’da Ramazan” etkinlikleri Melikşah Mahallesi’nde düzenlenen programla başladı.Meram Belediyesi tarafından organize edilen “Meram’da Ramazan” etkinlikleri Melikşah Mahallesi’nde...
Meram’da Ramazan Etkinlikleri Başladı
Kayıt Tarihi: 30.06.2014 10:18 - Son Güncelleme: 08.05.2024 08:21
YAZI
A

Konya’nın merkez Meram Belediyesi tarafından organize edilen “Meram’da Ramazan” etkinlikleri Melikşah Mahallesi’nde düzenlenen programla başladı.

Meram Belediyesi tarafından organize edilen “Meram’da Ramazan” etkinlikleri Melikşah Mahallesi’nde başladı.

Programın başında selamlama konuşması yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ederek, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın; ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Maalesef İslam coğrafyasının büyük bir bölümünde zulüm ve kan var. Bu zulüm ve kanın durması, huzur ve barışın gelmesi için hep birlikte dua ediyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA KÜLTÜREL MİRASIMIZI ÖĞRETMELİYİZ"

"Yerinde Tespit, Yerinde Çözüm" sloganıyla çıktıkları yolda tüm mahalle muhtarlarıyla bire bir görüşerek, yapılacak hizmet ve yatırımları programladıklarını hatırlatan Başkan Toru, "Hemşehrilerimize en güzel hizmetleri sunmak için gerekli çalışmalara başladık. Kültürel yozlaşmanın sonuçlarına engel olmak ve yavrularımızın, kültürel mirasımızı kavrayabilmeleri amacıyla Hacivat - Karagöz, Meddah gibi oyunların yer aldığı Ramazan etkinliklerimizi başlattık. Bu etkinlikler Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerimizde devam edecek. Yarının şehirlerini bizim çocuklarımız kuracak. Bu nedenle onların kültürel birikimine destek olmamız gerekiyor. Çocuklarımız ve gençlerimize yönelik kültürel etkinliklerimiz devam edecek" diye konuştu.

PAYTAK ŞOV'A ÇOCUKLARDAN BÜYÜK İLGİ

Orta oyunu, meddah, tek teker bisiklet şov, Hacivat - Karagöz, davul şov ile çocuklar ve büyüklere yönelik eğlenceli yarışmaların yer aldığı etkinliğin finalinde, TRT Çocuk ekranlarından tanınan çocukların dostu Paytak, yaptığı birbirinden ilginç gösterilerle büyük alkış aldı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler