Numan Kurtulmuş'tan HDP'ye Tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP'nin sokağa çıkma çağrısını ‘akıl tutulması’ olarak değerlendirerek, “İstikrarı bozmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.
Numan Kurtulmuş'tan HDP'ye Tepki
Kayıt Tarihi: 08.10.2014 12:55 - Son Güncelleme: 09.05.2024 17:50
YAZI
A
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküp'e gelişinde havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, bazı illerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve çıkan olaylarla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Türkiye olarak 1990’lardan bu yana devam eden olaylara karışmadık. Daha sonra komşularımız ateş topuna dönerken çözüm süreciyle birlikte çok kararlı adımlar attık. Türkiye, bölgesinin bir istikrar adası olarak, bir güvenlik ve esenlik adası olarak, hep ayakta durdu. En son Irak ve Suriye olayları ile birlikte gelişen süreçler, komşularımızı bir ateş topuna döndürmüşken Türkiye, bir yerde de hem kendi esenliğini ve barışını sağladı, hem de Türkiye’de uzun süredir devam eden Kürt sorununun çözülmesi konusunda, çözüm süreciyle birlikte çok kararlı adımlar attı.Türkiye tarihi bir süreci sürdürüyor. Bunun kıymetini herkesin bilmesi lazım. Türkiye’nin sınırları dışında gelişen herhangi bir olayı, evet son derece müessif olaylar gelişiyor, özellikle de Kobani bölgesinde, bunun hassasiyetinin farkındayız. Bunun Türkiye’ye ve bölgeye yapacağı etkilerin farkındayız. Ama Türkiye’nin dışında olan bir gelişmeyi bahane ederek, hiç kimsenin Türkiye’deki barış ve istikrar ortamını bozmaya hakkı yoktur. Daha da ötesi, Türkiye’de silahların toprağa gömülmesi için, Türkiye’de tamamıyla barışın sağlanması için atılmış olan bu adımları kimsenin boşa çıkarmaya hakkı yoktur. Dolayısıyla herkesi mutedil davranmaya, herkesi aklını başına almaya davet ediyorum. Çünkü bu, tarihi bir sorumluluktur. İnşallah Türkiye, çok kısa bir süre içerisinde şu anda içine sokulmaya çalışıldığı ortamdan kurtulacaktır ve yoluna devam edecektir. Bunu yaparken de Türkiye’de halkın içerisinde birtakım huzursuzlukları çıkarmak, halkın içerisinde birtakım çatışma ortamları oluşturmak da kimseye fayda sağlamaz." 

Kurtulmuş, Hükümet olarak, çözüm sürecinin başarıyla sonlanması için üzerlerine düşen sorumlulukla hareket ettiklerini söyleyerek, "62. Hükümet kurulur kurulmaz, çözüm süreciyle ilgili en üst düzeyde bir komisyon kurdu. Bu anlamda, bu süreci Başbakanımızın başkanlığında takip edeceğini ve bununla ilgili düzenli toplantılar yapacağını ilan etti. Dolayısıyla bir tarafta bu kadar titiz, bu kadar iyi niyetli, bu kadar gayretli çalışan bir hükümet varken bu hükümetin işini zorlaştırmaya kimse çalışmasın. Biz bu noktada kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bizim muhatabımız bu anlamda Türkiye halkının tamamıdır. Her şeyden evvel, bölge halkı bu çözüm sürecini istiyor. Her kim bu sürece zarar verirse, en büyük cezayı da bölge halkından görecektir" diye konuştu.

HDP'nin sokağa çıkın çağrısını da değerlendiren kurtulmuş, "Bu bir akıl tutulmasıdır. Hiç bir fayda sağlamayacaktır. Sorunun çözümü için ‘sokağın dilini kullanacağız’ derseniz bunun adı siyaset değil; terör, şiddet olur. HDP'nin nasıl davranacağını cumhurbaşkanlığı seçimi göstermiştir. Halk Selahattin Demirtaş'ın barış dilini mükafatlandırmıştır. 

Bölge ile Kobani ile ilgili sorunları dile getirsinler. Kobani sorunuyla ilgili hangi tespitler çözümler geliyorlar. Tezkereye bile karşı çıktılar. Halkı sokağa dökmek ne Türkiye ne Kürt halkına fayda sağlar” diye konuştu. 

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler