Polis Maaşları Meclis Gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, polislerin mali ve özlük haklarını TBMM gündemine taşıdı.
Polis Maaşları Meclis Gündeminde
Kayıt Tarihi: 14.11.2013 08:34 - Son Güncelleme: 29.04.2024 05:14
YAZI
A
 CHP İstanbul Milletvekili Profesör Doktor Aydın Ayaydın, polis uygulamalarının, evrensel hukuk kuralları ve insan haklarına uygunluğu ile polislerin mali ve özlük haklarını TBMM gündemine taşıdı.

Son dönemde bazı polis uygulamalarının insan hakları evrensel kurallarına uyumunun tartışıldığı, bunun yanında polislerin çalışma koşullarının insan haklarına uymadığını söyleyen Ayaydın, polis uygulamalarına yönelik iki ayrı konuda meclis araştırması istedi.

3 AYLIK ÇALIŞMA

Ayaydın verdiği birinci araştırma önergesinde; Gezi Olayları sırasındaki polis uygulamalarının evrensel ve ulusal mevzuat ile insan haklarına uygunluğu açısından değerlendirilmesini, hukuka ve insan haklarına dayalı bir kolluk yapılanmasını oluşturmak için yapılması gerekenlerin araştırılmasını istedi. İkinci önergede ise polislerin özlük haklarının, çalışma koşullarının evrensel ve insani standartlara getirilmesi için neler yapılması gerektiğinin tespit edilmesi öngörülüyor. Polis teşkilatı için Ayaydın'ın verdiği bu iki araştırma önergesi için, TBMM Genel Kurulu'nda oylama yapılacak, kabul edilmesi halinde TBMM de grubu bulunan 4 siyasi partinin milletvekillerinden oluşacak iki ayrı araştırma komisyonu kurulacak ve her iki konuda 3 ay sürecek bir çalışma sonucu Meclisin gündemine gelecek.

İnsanca yaşam için yetersiz

Ayaydın, "Polislerin mali ve özlük hakları insanca yaşam için yetersiz. Polisin çıplak maaşı düşük tutuluyor. Yan ödemelerle biraz yükseltiliyor. Ancak polislerin emekli olduklarında çıplak maaşın emekliliğe esas alındığı için emekli maaşlarının da düşük olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler