Konya'da Kadın Yazarı Döven Eşkıyaya Para Cezası!

Türkiye'de adalet sistemine güveni sarsan kararlara her gün bir yenisi ekleniyor. Konya'da yaşayan yazar Şerife Bozoğlan Eker'i kültür-sanat sohbetlerinin yapıldığı salonda tekme tokat darp eden sanığa verilen ceza yok artık dedirtti.
Konya'da Kadın Yazarı Döven Eşkıyaya Para Cezası!
Kayıt Tarihi: 26.04.2024 15:16 - Son Güncelleme: 06.05.2024 22:45
YAZI
A

Türkiye'de adalet sistemine güveni sarsan kararlara her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Konya Aydınlar Ocağı'nda yaşanan saldırı için verilen ceza tepki çekti.

Uzun yıllar Hollanda'da yaşayan Şerife Bozoğlan Eker, 8 yıl önce Türkiye'ye geldi. Roman ve şiirlerinin olduğu 6 kitabı bulunan Eker, bir süredir kültür-sanat sohbetlerinin yapıldığı Konya Aydınlar Ocağı'na gitmeye başladı.


Sabah'ta yer alan habere göre 1.5 yıl önce yine bir sohbete giden Eker, en ön sıraya oturup beklemeye başladı.

O dönem ocağın yöneticisi ve genel sekreteri olan Hikmet P., çekim yapacağını ve burada oturamayacağını söyleyerek Eker ile tartışmaya başladı.



Tekme ve Yumrukla Saldırdı

Hikmet P., "Salonu terk et, beni tahrik ediyorsun" diyerek Eker'e tekme ve yumrukla saldırdı. Darp edilen Eker, polis merkezine gidip suç duyurusunda bulundu. Dayak anları ise ocağın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında Hikmet P. hakkında 'basit yaralama' suçundan 1 yıla kadar, 'hakaret' suçundan ise 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Para Cezasıyla Kurtuldu

Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce yargılanan Hikmet P. hakkında karar verildi. Mahkeme, 'iyi hal' indirimi uyguladığı Hikmet P'yi 'kasten basit yaralama' suçundan 150 gün, 'alenen hakaret' suçundan ise 87 gün karşılığı 4 bin 740 TL adli para cezasına çarptırdı. Hakaret suçundan ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. Hikmet P. hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığı belirtildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler