Sağlık İçin Fiziksel Aktivite Şart

Konya’nın Seydişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiğini söyledi.
Sağlık İçin Fiziksel Aktivite Şart
Kayıt Tarihi: 07.01.2014 11:31 - Son Güncelleme: 11.05.2024 21:31
YAZI
A
 Seydişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, fiziksel aktivitenin önemine değinerek, “Tüm dünyada ve ülkemizde kronik hastalıklar ölüm nedenlerinde ilk sırada yer almakta olup tütün kullanımı, obezite, yetersiz hareket ve alkol kullanımı ortak önlenebilir risk faktörleridir. Sağlık, kaliteli yaşamın olmazsa olmaz koşulu olarak kabul edildiğine göre, teknolojik gelişmelerle günlük aktivite yoğunluğunu azaltmak her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. 29 Aralık 2013 Pazar günü Türkiye çapında Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz’ yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık (aerobik) aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir” dedi.

Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiğini kaydederek, “Sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesinde bir başka deyişle yaşam kalitesinin artırılmasında beslenme alışkanlıkları önemli rol oynamaktadır. Doğru beslenme ve düzenli fiziksel aktivite fiziksel sağlığın yanı sıra ruhsal sağlığın da iyileşmesini sağlar” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler