Selahattin Demirtaş'tan Fırat Çakıroğlu Açıklaması

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.
Selahattin Demirtaş'tan Fırat Çakıroğlu Açıklaması
Kayıt Tarihi: 21.02.2015 14:55 - Son Güncelleme: 09.05.2024 17:10
YAZI
A
 Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Seçim atmosferine girilen her süreçte üniversitelerde özel olarak tahrikler planlanır. Bizatihi hükümet çoğu zaman bunları örgütler. AKP hükümeti de dün Ege Üniversitesi'nde meydana gelen veya getirilen olayın hesabını vermek zorundadır. Bir kişi MHP'lidir diye kıymetsizdir diyemezsiniz. Bir gençtir annesi babası vardır. Ateş düştüğü yeri yakar" dedi. 

EGE ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN OLAYLAR

Öte yandan, dün İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan olaylarda bir kişinin bıçakla öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Selahattin Demirtaş, "Ege Üniversitesi'nde yaşanan olayın iç güvenlik paketinin parlamentoda görüşülmeye başlandığı ve hükümetin parlamentoda dayatmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşmiş olması gerçekten de olayın arkasının iyi araştırılması gerektiği hissiyatı bizde uyandırdı. Elbette ki acı bir olay, bu tür ölüm ve cinayetlerin kesinlikle arkalarında kimlerinin olduğunun iyi bir araştırmayla ortaya çıkarılması lazım. Kimliği, düşüncesi ne olursa olsun gençlerin öldürülmesi hepimizi üzüyor, derinden kaygılandırıyor. Hepsi ana, baba evladıdır. Annesinin, babasının, ailesinin acısı paylaştığımızı belirtmek istiyorum.

"BÜTÜN BUNLAR BİR TEZGAH MIDIR?"

Herkesin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Demirtaş, "Seçim atmosferine girilen her süreçte üniversitelerde özel olarak tahrikler planlanır. Bu tahrikler hükümetin bilgisi dışında hükümete karşı gerçekleştirilmez. Bizatihi hükümet çoğu zaman bunları örgütler. AKP hükümeti de dün Ege Üniversitesi'nde meydana gelen veya getirilen olayın hesabını vermek zorundadır. Örneğin aralarında üniversite dışından da insanların olduğu 150 kişilik grubun üniversiteye girdiği söyleniyor. Hiçbir polis yok, güvenlikçi yok. Yani öğrenciler kavga edecek belli, ancak gece, gündüz üniversiteyi işgal eden polis o saatlerde üniversitede yok. Gençlerden biri bıçaklanıyor, 45 dakika ambulans yok. Zar zor hastaneye yetiştiriliyor ve hayatını kaybediyor. Bütün bunlar bir tezgah mıdır iyice araştırılması lazım" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ TAHRİKLERE KAPILMAMALARI İÇİN UYARDI

Üniversite öğrencilerine de seslenen Demirtaş, tahriklere kapılmamaları için öğrencileri uyardı. Selahattin Demirtaş, "Sakın ola ki, duygusal reflekslerle birbirini kıracak, tahrik edecek hamleler yapmasınlar. Bundan hepimiz zarar görürüz. Bunlar Türkiye'de denendi, görüldü...Bu nedenle MHP 'lisi, HDP'lisi, CHP 'lisi, AKP'lisi, ayrım gözetmeksizin bütün gençlere söylüyorum; aman aman dikkatli olun. Her biri ana, baba evladıdır. Bir kişi MHP'lidir diye kıymetsizdir diyemezsiniz. Bir gençtir annesi babası vardır. Ateş düştüğü yeri yakar ama Türkiye'nin tamamı bu tür olaylardan kaygı duyar, bizde HDP olarak bu tür olaylar olmasın diye çağrı yapmak isteriz" dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler