Selçuk Tıp’tan Rehberlik Hizmeti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki tercih dönemi boyunca hafta içi her gün 10.00-12.00 saatlerinde öğrencilere ve velilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.
Selçuk Tıp’tan Rehberlik Hizmeti
Kayıt Tarihi: 04.07.2014 07:06 - Son Güncelleme: 16.05.2024 18:34
YAZI
A
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki tercih dönemi boyunca hafta içi her gün 10.00-12.00 saatlerinde öğrencilere ve velilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Ayrıca isteyen adaylar ve ailelerle Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı birebir görüşüp yüz yüze bilgi verecek.

Bilgilendirme toplantılarıyla üniversite adayları ile ailelere gönüllü rehberlik hizmeti verileceğini belirten SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, “Önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimiz aldıkları puanlara göre tercih yapacak ve ardından yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Şüphesiz ki bu tercihler, öğrencilerin yaşamlarını, geleceklerini doğrudan ilgilendirecek kadar önemli. Ancak görüyoruz ki her yıl binlerce aday bilinçsiz tercih yapabiliyor. Tercih belirleme sürecinde birçok önemli nokta var. Özellikle tıp fakültesini tercih etmek isteyen adaylara akılcı bir tercih rehberliği yapmak, öğrencilere ve ailelerine yol göstermek istiyoruz. Öğrenciler nerede yaşıyor, puanı nedir, hedefleri ve beklentileri nelerdir? Tüm bunları dikkate alarak tercih önerileri sunacağız” dedi.

ADAYLAR BİREBİR GÖRÜŞME DE YAPABİLECEKLER

Bu uygulamayı iki yıldır sürdürdüklerini, ancak bu yıl bilgilendirme toplantılarının daha kurumsal düzeyde gerçekleştirileceğini belirten Dekan Prof. Dr. Sarı, ailelerden ve öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Prof. Dr. Sarı, “Bu yıl da ilk toplantımızı 07 Temmuz 2014 tarihinde saat 10.00’da Alaeddin Keykubat Kampüsünde bulunan Tıp Fakültemizin dekanlık binasında yapacağız. Tercihlerin son günü olan 17 Temmuz 2014 tarihine kadar hafta içi her gün 10.00-12.00 saatleri arasında bilgilendirme toplantılarımızı yineleyeceğiz. İsteyen veli ve adaylarımızla birebir görüşme de yapacağız” diye konuştu.

“BAŞARILI BİR FAKÜLTEYİZ”

Selçuk Tıp Fakültesi hakkında bilgi veren Sarı, “Bilindiği gibi Selçuk Üniversite ülkemizin köklü üniversitelerinden biri. Tıp Fakültemiz ise bu yıl 7. dönem mezunları verdi. Nispeten yeni bir fakülte olmamıza rağmen puan sıralamasında iyi durumdayız. Mezunlarımız TUS’da önemli başarılar gösteriyor. Ulusal Tıp Eğitim Akreditasyon Kuruluna bu yıl şartlı akredite olduk, yılın sonunda tam akredite olmayı hedefliyoruz” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler