Selçuk'ta Simülatörlü Doğum Eğitimi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerine simülatörle doğum yaptırmayı ve hastalıkların tespiti ile tedavi yöntemlerini uygulamalı olarak öğretiyor.
Selçuk'ta Simülatörlü Doğum Eğitimi
Kayıt Tarihi: 23.12.2013 08:41 - Son Güncelleme: 19.05.2024 00:29
YAZI
A
 Okul bünyesindeki uygulamalarla ilgili bilgi veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, “Türkiye’de hasta bakım simülatörüne sahip ilk meslek yüksekokuluyuz. Öğrencilerimize mesleki uygulama derslerinde simülasyonla vital bulguları, kardiyak testleri yapmayı öğretiyor ve kalp, soluk seslerini steteskopla dinletiyor, görsel olarak da izletiyoruz. Öğrencilerimiz kadın doğum simülatörüyle doğum yaptırmayı uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bu simülatörlerde öğrencilere doğum sırasında karşılaşacakları sorunlarla nasıl başa çıkacaklarını da uygulamalı olarak anlatabiliyoruz. Öğretim elemanlarımız simülatörlerdeki bulguları değiştirerek öğrencileri uygulamalı sınav yapabiliyorlar” dedi.

NİTELİKLİ MEZUN OLUYORLAR

Mezun öğrencilerin aldıkları bilgileri pratik yapmadan insana uygulamasını istemediklerini ifade eden Doç. Dr. Özkalp, “Bu simülatörlerde onları yetiştirerek profesyonelleşmelerini sağlıyoruz. Bu şekilde alana uzman ve nitelikli personel yetiştirmiş oluyoruz. Aslında sistem Avrupa’da da bu şekilde işliyor. Bu simülasyon merkezinden üniversitemizin bütün bölümleri yararlanabiliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in de destekleriyle oluşturduğumuz simülasyon merkezimiz okulumuzun en önemli kazanımlarından birisi oldu” diye konuştu.

Simülasyon merkezinde yaşlı bakım simülatörlerinin yanı sıra kardiyak simülatörü, cpr eğitim simülatörü, acil ilk yardım simülatörü, anestezi, odiemetri simülatörleri gibi birbirinden farklı alanlarda uygulamalı eğitim verilebildiği de bildirildi.



REKTÖR GÖKBEL SİMİLASYON MERKEZİNİ İNCELEDİ

Türkiye’nin hasta bakım simülatörüne sahip ilk meslek yüksek okulu olma özelliğini taşıyan okulda incelemeler yapan SÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, simülasyon merkezini ilgiyle inceledi ve merkez hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Prof. Dr. Gökbel, sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu alanda nitelikli personel yetiştirebilmek için uygulamalı eğitime daha da ağırlık vereceklerini söyledi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler