Selçuk'ta SÜYAMEK Kuruldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde farklı alanlarda faaliyet gösteren 30 araştırma ve uygulama merkezinin koordinasyonunu sağlamak ve ortak projeler üretmek amacıyla Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğü (SÜYAMEK) kuruldu.
Selçuk'ta SÜYAMEK Kuruldu
Kayıt Tarihi: 07.01.2014 15:40 - Son Güncelleme: 27.04.2024 14:12
YAZI
A
 Alaeddin Keykubat Kampüsü’ndeki Üniversite Televizyonu’nun bulunduğu binanın 2. katında hizmet verecek olan koordinatörlüğün açılışına SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, araştırma ve uygulama merkezleri müdürleri, dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürleri katıldı. 

MERKEZLER DAHA KOORDİNELİ ÇALIŞACAK

Açılış konuşmasını yapan SÜ Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörü ve Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Özmen, “Selçuk Üniversitesi’nde bulunan araştırma ve uygulama merkezlerini bir çatı altında toplayarak aralarındaki işbirliğini ve yardımlaşmayı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “2013 yılı içerisinde merkez müdürlerimizle bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda merkezlerimizin çeşitli problemlerini ve çözüm yollarını ele almak, koordineli hareket etmelerini sağlamak için bir koordinatörlük kurulması konusunda görüş birliğine varmıştık. Bugün de bu amaçla kurduğumuz koordinatörlüğümüzün açılışında bir araya geldik. Artık hem merkezlerin kendi aralarındaki koordinasyonun sağlanması hem de rektörlük ve dış kurumlarla olan ilişkilerin geliştirilmesi anlamında daha verimli çalışmalar yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

“FİNANSAL KAYNAKLARIN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Konuşmasında çeşitli kurumlarca verilen proje desteklerine de değinen Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Yakın zamana kadar devlet üniversitelerinin devletten gelen desteğe göre iş yaptığı yönünde genel bir bakış açısı vardı. Artık günümüzde değerlendirebilecek çok farklı kaynaklar var. Biz şimdi çok şanslıyız. 20 yıl öncesine kadar üniversitelerde dış kaynak neredeyse yoktu. Ama şimdi öylesine bir ülkede yaşıyoruz ki var olan gayri safi milli hasılamızın 2023 yılında yaklaşık iki kattan daha çok artacağını tahmin ediyoruz. Ülkemizde Ar-Ge’ye ayrılan para gelişmiş ülkelerin Ar-Ge’ye ayırdığı paraya yaklaşacak. Bu açıdan merkez müdürlüklerimizin ve öğretim üyelerimizin dış kaynaklardan yeterince yararlanmak adına ciddi gayret göstermeleri gerekiyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinasyon Toplantısı’na geçildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler